5 Ιαν 2013

ΕΣΕΕ: Ψευδεπίγραφες και αναποτελεσματικές οι εξαγγελίες για τις αποδείξεις

«Ψευδεπίγραφες και αναποτελεσματικές» χαρακτηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου τις εξαγγελίες για... την έκπτωση των αποδείξεων.

Η ΕΣΕΕ εκφράζει καταρχήν τη διαμαρτυρία της για την ....«επιλεκτική εφαρμογή» του μέτρου στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους και όχι στους ελεύθεροι επαγγελματίες.

Όπως επισημαίνει παράλληλα, «αγγίζει τα όρια του παραλογισμού να στερούνται την έκπτωση οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ, δηλαδή οι μόνοι που μπορούν, βάσει του εισοδήματός τους να αγοράσουν κάτι και να τονώσουν την καταναλωτική δαπάνη». Στην ουσία, προσθέτει η Συνομοσπονδία, το μέτρο είναι «ψευδεπίγραφο» γιατί οι δικαιούχοι των αποδείξεων «δεν μπορούν βάσει εισοδήματος να αγοράσουν και όσοι μπορούν ακόμα να καταναλώσουν εξαιρούνται».

«Ο διαχωρισμός των φορολογουμένων με βάση την πηγή και το ύψος του εισοδήματος, όπως οι χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ελεύθεροι επαγγελματίες και μισθωτοί αποδεικνύει ότι είναι ένα μέτρο μόνο για «τα μάτια του κόσμου και τις εντυπώσεις», τονίζει η ΕΣΕΕ. Υπενθυμίζει τέλος ότι η ίδια έχει προτείνει να εκπίπτουν όλες οι αποδείξεις όλων των επαγγελματικών κλάδων και όλων των φορολογουμένων κατά ένα ποσοστό από το εισόδημά τους και το υπόλοιπο διαθέσιμο εισόδημα να φορολογείται με βάση την φορολογική κλίμακα φυσικών προσώπων. 
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr