25 Ιαν 2013

Παραίτηση με αιχμές από τους ΑΝΕΛ

Παραιτήθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο νεαρός Σωτήρης Γιονάς, αφήνοντας αιχμές, αφού στην επιστολή του κάνει λόγο για ένα κίνημα που δεν απέκτησε πολιτικό στίγμα και ιδεολογικό προσανατολισμό.
Η επιστολή παραίτησης όπως εστάλη στα ΜΜΕ: 
"Με την πεποίθηση ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα...
μπορούσαν να εκφράσουν ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας, ένωσα τις μικρές μου δυνάμεις με αυτές πολλών άλλων και συμπορεύτηκα στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός λαϊκού πατριωτικού κόμματος.
Στην πορεία όμως το κόμμα δεν κατόρθωσε ή δεν θέλησε να αποκτήσει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα και σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό. Περιορίστηκε σε ένα μονότονα καταγγελτικό λόγο, χωρίς να παρουσιάζει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις.
Παρά το γεγονός ότι υπήρξε κοινή η απαίτηση για μετεξέλιξη του κινήματος σε ένα σύγχρονο κόμμα με θεσμοθετημένα όργανα, δομημένη οργάνωση και συμμετοχικές διαδικασίες, δεν εισακούστηκε. Αντί αυτού επελέγη η «ενός ανδρός αρχή», η οποία συνοδεύτηκε από λαϊκίστικη ρητορεία, τακτικισμούς και μια νεφελώδη στρατηγική προσεταιρισμού των άλλων αντιμνημονιακών φορέων , με τους οποίους πολιτικά μας χωρίζει η άβυσσος.
Παραμένοντας σταθερός στις αρχές και τις αξίες που με ακολουθούν στη μικρή μου πολιτική διαδρομή δεν μπορώ παρά να διαχωρίσω τη θέση μου από λογικές και πρακτικές που κυριαρχούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κινήματος, που δεν εξελίχθηκε σε αυτό που είχαμε οραματιστεί"