11 Ιαν 2013

Κάνε κι εσύ οικολογικό σεξ...

Όταν μιλάμε για οικολογία, πράσινη ανάπτυξη και διάσωση του πλανήτη μας, σίγουρα των μυαλό των περισσοτέρων δεν πηγαίνει πρώτα στο πράσινο σεξ. Κι όμως, κάνοντας την ερωτική μας ζωή πιο πράσινη, όχι μόνο σώζουμε τον πλανήτη αλλά ...
πολλαπλασιάζουμε την απόλαυση, την ηδονή και τους οργασμούς, αναβαθμίζοντας τη σχέση μας.

1. Eπένδυσε στα πράσινα σεξοβοηθήματα:
Σύμφωνα με μια τελευταία διεθνή έρευνα της εταιρίας Durex, τουλάχιστον το 43% των Αμερικανών έχει χρησιμοποιήσει κάποιο σεξουαλικό παιχνίδι ή βοήθημα. Φυσικά, η χαρά μπορεί να φέρει στα σεντόνια ένας δονητής ή ένα δονούμενο δαχτυλίδι πέους είναι απεριόριστη, έλα όμως που όλα τα βοηθήματα δεν έχουν αθώα κατασκευή. Δυστυχώς πολλά από τα σεξουαλικά βοηθήματα περιέχουν φθαλάτες. Οι φθαλάτες αποτελούν μία οικογένεια βιομηχανικών χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για να μαλακώσει η πλαστική ύλη και η χρήση τους έχει συνδεθεί με διάφορα προβλήματα ιατρικής φύσης όπως είναι η ατροφία των όρχεων και πολλά προβλήματα στα όργανα αναπαραγωγής. Δοκιμές σε πειραματόζωα έδειξαν βλάβες στο ήπαρ, τα νεφρά και τους πνεύμονες, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι φθαλάτες έχουν απαγορευτεί ακόμα και στα παιδικά παιχνίδια.

Κάντο οικολογικά: αφού σας αρέσουν τα σεξοβοηθήματα, προτιμήστε τα ασφαλή οικολογικά. Πείτε ναι σε βοηθήματα και παιχνίδια από γυαλί, μέταλλο, σιλικόνη ή σκληρό πλαστικό. Αν πάλι δεν είσαι σίγουρη για τη χημική σύσταση του σεξοπαιχνιδιού που έχεις (πχ του δονητή), δοκίμασε το με ένα προφυλακτικό σαν ασπίδα. Αν το παιχνιδάκι σου δουλεύει με μπαταρίες, αντικατάστησε τις απλές με επαναφορτιζόμενες για να σώσεις και το περιβάλλον.

2. Φυσική λίπανση και όχι μόνο:
Μπορεί να είσαι ικανοποιημένη με τη φυσική λίπανση που διαθέτει ο κόλπος σου, αλλά λίγη λίπανση ακόμα δεν έβλαψε κανένα, ειδικά στη δοκιμή του πρωκτικού σεξ για παράδειγμα..

Κάντο οικολογικά: όπως συμβαίνει με κάθε προϊόν περιποίησης που χρησιμοποιείς, έτσι και το λιπαντικό που επιλέγεις πρέπει να είναι όσο πιο φυσικό γίνεται. Απόφυγε τα τεχνητά αρώματα και γεύσεις, τα χρώματα και τα προϊόντα με βάση το πετρέλαιο. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ωραιότατα και ασφαλή λιπαντικά με βάση το νερό που δεν θα βλάψουν την ισορροπία του Ph στην μικρή σου περιοχή.

3. Προφυλάξου οικολογικά:
Σίγουρα τα προφυλακτικά από λάτεξ αποτελούν την πιο ασφαλή λύση απέναντι σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή ένα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα. Στο λάτεξ που προέρχεται από τα δέντρα με φυσικό τρόπο πολλές φορές προστίθεται ένα ένζυμο γάλακτος, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το κατά πόσο είναι βιοδιασπώμενα τα προφυλακτικά από λάτεξ αλλά και ποιά επίδραση έχουν τα λιπαντικά στην σύστασή και βιοδιασπασιμότητα τους. Σίγουρα και όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι, τα προφυλακτικά από δέρμα είναι τα πιο οικολογικά αλλά σε προστατεύουν μόνο από από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και όχι από τα ΣΜΝ. Από την άλλη, τα προφυλακτικά από πολυουρεθάνη είναι κυρίως πλαστικά και όχι βιοαποικοδομήσιμα.

Κάντο οικολογικά: το σημαντικότερο σημείο στην χρήση των προφυλακτικών με οικολογικό αίσθημα, δεν έχει να κάνει τόσο με τη χρήση τους και μόνο αλλά με το πώς τα χειρίζεσαι μετά την χρήση τους. Στείλε τα προφυλακτικά στο χώρο υγειονομικής ταφής και απόφυγε να τα πετάς στη λεκάνη της τουαλέτας, αφού κινδυνεύουν να κολλήσουν στους σωλήνες και να μολύνουν τα ποτάμια, εκεί όπου φτάνουν οι αγωγοί.

4. Πάρε και δώσε σέξι αλλά οικολογικά δωράκια
Η ανταλλαγή χρήσιμων και σεξοδιεγερτικών δώρων πάντα αποτελούσε μια καλή ιδέα.

Κάντο οικολογικά: ωραία πράσινα δωράκια είναι τα οργανικά έλαια για μασάζ, ένα βιολογικής δημιουργίας κόκκινο κρασάκι που θα συνοδεύεται από ένα καλοφτιαγμένο φαγητάκι με λαχανικά οργανικής προέλευσης.

5. Πράσινη σεξοδιασκέδαση:
Ποιός είπε πως πρέπει να το κάνετε στο αυτοκίνητο για να περάσετε καλά. Σκέψου τη βενζίνη που θα χαλάσεις αλλά και τα καυσαέρια που θα φορτώσουν την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα.

Κάντο οικολογικά: κάντε ένα ωραίο μπανάκι μαζί αλλά μην αφήσει να τρέχει το νερό χωρίς σταματημό. Πάρτε τα ποδήλατα και πιάστε τις εξοχές. Εκεί που θα πιάσετε το Μάη, βρείτε και μια ωραία φωλίτσα στο ξέφωτο για να εποδοθείτε σε άγριο σεξάκι αλά βουκολικά. Κλείστε τα φώτα και απολαύστε τον έρωτα ρομαντικά και υπό το φως των κεριών. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

6. Βάλε το μπαμπού στο κρεβάτι σου:
Αν ακόμα στρώνεις το κρεβάτι με μεταξωτά σεντόνια για μεγαλύτερη ηδονή, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τα οικολογικά σεντόνια από μπαμπού. Το ύφασμα από μπαμπού είναι γλιστερό και μεταξένιο, απορροφά την υγρασία, έχει φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες, προέρχεται από μια διαρκώς ανανεώσιμη πηγή και είναι σούπερ σέξι.

7. Καλύτερο και νοστιμότερο οικολογικό σπέρμα:
Όλο και μεγαλώνουν οι φήμες που θέλουν τους χυμούς του έρωτα των χορτοφάγων να είναι ιδιαίτερα νόστιμοι και θρεπτικοί (εξαιρούνται τα σπαράγγια και το σκόρδο).

Κάντο οικολογικά: ακόμα κι αν εσύ κι ο καλός σου δεν είστε φανατικοί χορτοφάγοι, αξίζει να δοκιμάσετε έστω και για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα μια διατροφή από την οποία θ’ απέχει το κρέας. Η βιομηχανία κρέατος είναι υπεύθυνη για το 70% της ρύπανσης των υδάτων στις ΗΠΑ. Μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος, βοηθάς στο να γίνει πιο πράσινος ο πλανήτης, ενώ η χορτοφαγική διατροφή αυξάνει και την αντοχή σας, στο σεξ και όχι μόνο.

Πες ναι:

Α. Στον ερωτιάρη αγρότη, μόνο που ψάχνει!

Β. Στα φυσικά αφροδισιακά τρόφιμα και βότανα όπως το τζίνσεκ ή τα φύκια.

Γ. Στο σεξ στις εξοχές που μπορεί ν’ ανεβάσει τη λίμπιντο στα ύψη.

Το πράσινο σεξ σε αριθμούς:

60 με 100 εκατομμύρια: ο αριθμός των προφυλακτικών που δεν ανακυκλώνονται σωστά κάθε χρόνο στην Μεγάλη Βρετανία.

7 στα 8: η αναλογία των σεξουαλικών παιχνιδιών και βοηθημάτων που δοκιμάστηκαν και τελικά περιέχουν φθαλάτες σε ποσότητα που φτάνει κατά μέσο όρο το 24 με 51%.

Σχεδόν 50%: ο αριθμός των ανεπιθύμητων κυήσεων που προκύπτουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

20 % : το ποσοστό των ενηλίκων σε όλο τον κόσμο που έχουν χρησιμοποιήσει δονητή έστω μια φορά.

22%: το ποσοστό εκείνων που έκανα σεξ στον κήπο ή στην εξοχή έστω και μια φορά παγκοσμίως.
Πηγή: kamarinia.gr