10 Ιαν 2013

ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΑ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


tourkos-proxenosTo μεσημέρι της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου 2013 η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας, απέκλεισε το Δημαρχείο της πόλης , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του τούρκου προξένου της Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ.
Κάποια στιγμή, υπήρξε κίνηση προς το αμάξι του ...
τούρκου προξένου και η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή ενός πολίτη, που τελικά αφέθηκε ελεύθερος μετά από λίγη ώρα.
Η επίσκεψη του τούρκου προξένου ήταν εθιμοτυπική, μέσα στο πνεύμα της πολιτιστικής «επίθεσης» που υλοποιείται τον τελευταίο μήνα προς εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις θρησκευτικές αρχές.
Τους τελευταίους μήνες όμως η Καβάλα έχει γίνει «στόχος» τούρκων επισκεπτών – τουριστών και δη πολιτικών και πολιτευτών, οι οποίοι αρέσκονται να την επισκέπτονται ανεπίσημα. Πολλές φορές, κάτοικοι της Καβάλας είδαν τούρκους αξιωματούχους σε εστιατόρια και καφετέριες της πόλης, ενώ ακούγονται πολλά για προσπάθειες διείσδυσης τούρκων επιχειρηματιών στο λιμάνι της Καβάλας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί αυξημένη τουριστική δραστηριότητα τούρκων και στην Θάσο.
Αυτές οι αυξημένες –επίσημες και ανεπίσημες- σε συχνότητα επισκέψεις τούρκων, προβληματίζουν τους Καβαλιώτες, οι οποίοι σε συνδυασμό με τις προθέσεις του περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη για δημιουργία ΕΟΖ, ανησυχούν ιδιαίτερα, αφού έχουν ήδη διαρρεύσει οι πολύ σοβαρές πιθανότητες διείσδυσης τούρκων επιχειρηματιών μέσω «γερμανικών κεφαλαίων».
kostasxan.blogspot.gr