23 Ιαν 2013

«Λουκέτο» στο ΑΠΕ-ΜΠΕ καταγγέλλουν εργαζόμενο

Λουκέτο» μπαίνει ουσιαστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την εφαρμογή της ΚΥΑ που «μαγείρεψε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με τους μυστικοσύμβουλούς του και  προβλέπει την ενοποίηση εξωτερικών (ρεπόρτερς) με τους εσωτερικούς συντάκτες (συντάκτες γραφείου) καταγγέλλουν....
εργαζόμενοι στο εθνικό πρακτορείο.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Π. Τσάγκαρης ανακάλυψε ότι με την εφαρμογή της ΚΥΑ επέρχεται μείωση στους μισθούς πάνω από 20%.
Επισημαίνεται, ότι σε ψήφισμα που είχαν αναρτήσει στο μπλογκ εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά από συγκέντρωση, είχαν εκφράσει την πεποίθησή τους «για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης» και «τη διαπραγμάτευση για όσο το δυνατόν λιγότερη κακή ΚΥΑ».
Τέλος, ανεξήγητη παραμένει και η απουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μ. Ψύλλου (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
Στην ΝΕΤ, στην ΕΡΑ και στην ΕΡΤ3 δημιουργείται ανάλογο πρόβλημα και όπως είπαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σήμερα στην ΕΣΗΕΑ οι νέες μειώσεις μισθών φτάνουν έως και τα 250 ευρώ το μήνα.
http://www.matrix24.gr