7 Ιαν 2013

Στα καγκελα και η ΝΤΟΡΑ....



Για ανθρωπιστική κρίση μίλησε η βουλευτής της Ν.Δ. στην πρώτη της παρέμβαση για το 2013 απευθυνόμενη στον υπ. Οικονομικών

Επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με θέμα τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα...
καύσιμα, κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, επαναλαμβάνοντας ότι εντείνεται η ανθρωπιστική κρίση λόγω της αδυναμίας της συντριπτικής πλειοψηφία των πολιτών να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης.

"Παρά τον εξαπλασιασμό του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η ραγδαία πτώση της κατανάλωσης του εν λόγω καυσίμου κατά 70% δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα στα δημόσια ταμεία.
Η αύξηση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έγινε με σκοπό την πάταξη του λαθρεμπορίου στην αγορά των καυσίμων, αλλά έχει αποδειχθεί ανεπαρκής. Οι τελευταίοι έλεγχοι δείχνουν ότι περίπου το 20% των πρατηρίων διακινεί νοθευμένα καύσιμα στην αγορά. Επομένως, οι προσδοκίες περί αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου δεν έχουν δικαιωθεί.
Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, με αποτέλεσμα να εντείνεται ακόμα περισσότερο η ανθρωπιστική κρίση", τονίζει στην ερώτησή της η κυρία Μπακογιάννη.