3 Ιαν 2013

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ - ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Νομίζω πως ήλθε η στιγμή που πρέπει και γω να πάρω μιά θέση πάνω σ όσα συμβαίνουν τελευταία (αλλά κι όσα έχουν συμβεί 8 μήνες τώρα) στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ειδικά εδώ στην Αχαϊα.....

Έχω υποχρέωση να δώσω μερικές διευκρινήσεις. Και το οφείλω στις 200 κατά Μ.Ο. επισκέψεις καθημερινά, και των σχεδον 50.000 μέσα στους 9 μήνες της ζωής του ιστολογίου αυτού, αλλά και στους υπεχιλίους φίλους του facebook.






Στη σκέψη μου στριφογυρίζει η φράση που μου είπε ο Πρόεδρος όταν τον υποδέχθηκα στο εκλογικό περίπτερο της Πάτρας: «Συγχαρητήρια! Κάνετε πολύ καλή δουλειά!». Λόγια που όμως σήμερα μου μοιάζουν σαν να είπε: «Ποιός σας είπε να κάνετε καλή δουλειά?»

Και εξηγούμαι:
Αμέσως μετά την ίδρυση του κόμματος, 4-5 άτομα, ενοικιάσαμε γραφεία, τα εξοπλίσαμε άρτια και πέσαμε στη δουλειά. Με ενθουσιασμό, βαθειές ανάσες αισιοδοξίας, πίστη στον Πρόεδρο και την καλή πορεία της προσπάθειας μας.
Ξεκινήσαμε ευοίωνα, με πρόεδρο Συντονιστικής, υπεύθυνο Τύπου, δύο κυρίες στη Γραμματεία και εμένα υπεύθυνο Διαδικτύου και Μηχανοργάνωσης. (Η μοναδική ομάδα εργασίας που απαρτίστηκε και κατάφερε να λειτουργήσει, στο βαθμό που κάποιοι της το... «επέτρεψαν»).
Στις πρώτες εκλογές, ελάχιστα στελέχη διαθέσαμε όλες μας τις φυσικές δυνάμεις, όλο τον διαθέσιμο χρόνο μας, και την ψυχή μας στο πλευρό του Πάνου Καμμένου. Μετά άρχισε η διαδικασία διάλυσης από κάποιους.

Τα λίγα «στελέχη» και στελέχη που ανέλαβαν εργολαβικά την αποσύνθεση και τελικά τη διάσπαση και την ανυπαρξία μας στο νομό Αχαϊας, και που μετρούνται στα δάχτυλα της μιάς χειρός, θα τα ονομάζω εφεξής «ομάδα».

Τα στελέχη αυτά, καθένα με δικό του ρόλο και για δικούς τους ιδιοτελείς στόχους, πριν αλλά ιδιαίτερα μετά τις πρώτες εκλογές, συστηματικά, καθημερινά ανέλαβαν ρόλο εισαγγελέων και ανακριτών, κατασυκοφαντούσαν, διέσυραν, έβριζαν και λασπολογούσαν στο διαδίκτυο αλλά και στα Γραφεία, το ένα μετά το άλλο τα στελέχη που έδιναν τον αγώνα τους αλλά και προσπαθούσαν να οργανώσουν το μηχανισμό του κόμματος στο νομό. Είναι σαφές οτι έκαναν τα πάντα γιά προσωπικό τους όφελος και αδιαφορόυσαν (αδιαφορούν) γιά την ανάπτυξη του κόμματος. Ο γράφων υφίσταται όλο τους το μένος 7 μήνες, κι αυτό γιά χάρην του κινήματος και του Προέδρου.

Επίσης μετά τις δεύτερες εκλογές, η ομάδα αυτή άρχισε να καταφέρεται και να φέρεται απαράδεκτα και σε στελέχη της Αθήνας όπως ο κ Μαρκόπουλος, ο κ. Γιαννάκης, και άλλοι.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της άθλιας μεθόδευσης εκπαραθύρωσης των αγωνιστών με μυθεύματα, ψευδείς προφάσεις, κατασυκοφάντηση και εξεφτελισμό, να εξαναγκάσουν σε παραιτήσεις 2 προέδρων Συντονιστικής, σε εκτοπισμό 4-5 ενεργών-πρωτόβουλων στελεχών (μεταξύ αυτών και εμένα) και πολλών άλλων σε αηδία και απενεργοποίηση-αποχώρηση.
Ο στόχος κύριοι επετεύχθη!.
Κι αυτός είναι, να μην είναι λειτουργούν τα Γραφεία της Συντονιστικής ουσιαστικά απο το καλοκαίρι, η Συντονιστική επιτροπή να υφίσταται στα χαρτία μόνο, να μην υπάρχει μηχανισμός και οργάνωση. 

Αποτέλεσμα της λειτουργίας αυτής της απερίγραπτης ομάδος είναι:

1. Να μην έχουμε ΚΑΜΜΙΑ παρουσία ως κόμμα στην Αχαϊα
2. Να μην λειτουργήσει η Συντονιστική και να αποτραπεί η οργανωτική στελέχωση.
3. Να υπάρχει απαξίωση του κόμματος. Ντρεπόμαστε να μιλάμε γιά το κόμμα στον κόσμο. Γιατί όλοι έχουν αντιληφθεί και μας χαρακτηρίζουν ανύπαρκτους σε όλα τα επίπεδα.
4. Να μην υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ νέα εγγραφή μέλους (στις πρώτες εκλογές είχα εγγράψει 280 μέλη) Τόσα έχουμε και τώρα (θεωρητικά).
5. Στις προσκλήσεις μας (το πάλαι ποτέ) να μην υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ ανταπόκριση των μελών. Ούτε ακόμα και στην κάθοδο σημαντικών στελεχών του «κέντρου».
6. Να συμπιέσουν τα ποσοστά των ΑΝΕΛ στην Αχαϊα (κάτι μου λέει αυτό.....)
7. Δίχασε το κόμμα.
8. ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

Το τραγικό είναι οτι αυτή η ομάδα, εκτός μιάς ειδικής εξαίρεσης, ουδέποτε προσέφερε το παραμικρό, είτε οικονομικά, είτε συμμετοχικά. Ερχόταν στις συνελεύσεις μόνο και μόνο για να εκτελέσει τις εντεταλμένες υπηρεσίες και τίποτα άλλο.
Οι πολιτευτές του νομού αλλά και στελέχη, έκαναν πολλές διαμαρτυρίες όλο αυτό το διάστημα, ενημερώνοντας την Αθήνα γιά όλα.
Πάντα εισέπραταν την απάντηση οτι «όλα τα γνωρίζουμε και σύντομα όλα θα τακτοποιηθούν, κάνετε υπομονή...»
Έτσι με παραπλανητικές υποσχέσεις, μας «αποκοίμιζαν» και υπομέναμε αυτή την αθλιότητα, ενώ οι επιθέσεις του κύκλου εντείνονταν.

Προσωπικά, λειτουργώντας ΜΟΝΟ για το κόμμα και μη προσκείμενος σε κανέναν (ανένταχτος από χρόνια και πάντως όχι προερχόμενος από ΝΔ), σας δηλώνω οτι για την ομάδα αυτή, όποιος δεν συμμεριζόταν τη συμπεριφορά τους η όποιος προσπαθούσε να εργασθεί γιά την ανάπτυξη των ΑΝΕΛ, αυτομάτως γινόταν εχθρός τους και άνθρωπος του κύκλου του κ. Μαρκόπουλου !!!

Και ερωτώ τον Πρόεδρο κ. Πάνο Καμμένο, που τον εμπιστεύτηκα, τον αγάπησα και στρατευθηκα ως συνιδρυτικό μέλος, ψυχή τε και σώματι στον ωραίο αγώνα.

Πρόεδρε

Γιατί αφού τα ήξερες όλα αυτά που γράφω, επέτρεψες να διασύρονται επί μήνες οι συναγωνιστές σου? Υπάρχει θέμα ηθικής τάξης δεν το συζητάμε!

Γιατί επέτρεψες την ανυπαρξία μας ενώ θα έπρεπε να φροντίσεις γιά την πρέπουσα στελέχωση ωστε το κόμμα να ενσωματωθεί και να εδραιωθεί στην κοινωνία με συμμετοχή και εκπροσώπηση στα κοινωνικά δρώμενα?

Γιατί προβάλλουμε «ξύλινο λόγο» απροσάρμοστο στις εξελίξεις, μονότονο και εμμονικό?

Γιατί δεν υπήρξε η διαδικασία επεξεργασίας και παραγωγής θέσεων και προτάσεων, αρκετά πειστικών γιά το λαό, ωστέ να μας εμπιστευθεί και να ακολουθήσει? Πως είναι δυνατόν τις τόσο δύσκολες μέρες, αντί να ανεβάζουμε ποσοστά, να ακολουθούμε πτωτική πορεία?

Γιατί λέμε οτι έχουμε Κίνημα, ενώ έχουμε λειτουργία (και κακή μάλιστα) Κόμματος, αφού και οι επιλογές στελεχών ορίζονται περιστασιακά και κάποιοι αφήνονται να λειτουργούν σαν τσιφλικάδες? Που είναι οι Συντονιστικές και ποιές θέσεις πρότειναν στην Αθήνα? Στα κινήματα η βάση αποφασίζει και προτείνει. Στην Αχαϊα ποιά βάση εισακούστηκε? Και ποιά αφέθηκε να αρθρώσει λόγο? Ούτε τους πολιτευτές εδώ δεν θέλησες να ακούσεις που με αγωνία επισημαίνουν την κατάσταση.

Πολλά τα γιατί και δεν ξέρω αν έχει νόημα πιά.

Εκείνο που έχω να πω στους καλόπιστους Ανεξάρτητους Έλληνες αναγνώστες , είναι οτι έστω κι αυτή τη στιγμή, να μην ακούνε τους λασπολόγους που πάντα είναι πρόθυμοι να διασύρουν και να συκοφαντούν στελέχη που αγωνίστηκαν για το Κίνημα. Αντίθετα πρέπει να τους απομονώσουν. Για όσα αναφέρω αλλά και πολύ περισσότερα, υπάρχουν μαρτυρίες και γραπτά.

Εύχομαι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες των ημερών, γιατί το κόμμα αυτό, έχει τις προοπτικές να εκφράσει τις προσδοκίες του ταλανιζόμενου λαού, μέσα από τις αντιμνημονιακές και πατριωτικές θέσεις του.

Εύχομαι στον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο, καλή συνέχεια στη δύσκολη πολιτική πορεία που έχει επιλέξει. Δεν μετανοιώνω που αγωνίστηκα μαζί του μέχρι τώρα. Αυτή ήταν εσωτερική μου επιταγή.

Προσωπικά, δεν έχει νόημα να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέσα από τις τάξεις των Ανεξαρτήτων, γιατί δεν είναι αυτή η επιλογή της Αθήνας αλλά και του φασιστικού-ανθρωποφάγου «κύκλου» της Αχαϊας που γλύφει τον Πρόεδρο. Και δεν θα μπορούσε άλλωστε, γιατί καμμία σχέση δεν έχω μ αυτούς και τη νοοτροπία τους. Δεν μου αξίζει.

Παραμένω προσηλωμένος στις θέσεις και αρχές του Κινήματος και στην ιδεολογία του.
Παραιτούμαι από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αχαϊας και βέβαια ζητώ την διαγραφή μου από τα μητρώα μελών.

Συνεπώς διακόπτεται και η λειτουργία του ιστολογίου μας «Ανεξάρτητοι Έλληνες (Γραφεία) Πάτρας και του αντίστοιχου χρονολογίου «Ανεξάρτητοι Έλληνες (Γραφεία) Πάτρας.

Όσοι φίλοι θέλουν να συνεχίσουν να μας διαβάζουν, θα ανακοινώσουμε σύντομα το νέο ιστολόγιο.

Υ.Γ. Ας μην επιχαίρουν οι ντόπιοι υπαίτιοι κανίβαλοι για τις παραιτήσεις. Δεν θα χαθούμε!
(αν και πιστεύω οτι σύντομα θα πάνε σπίτι τους...)

Άκης Μπουρόπουλος
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ν. Αχαϊας 
Υπεύθυνος ομάδας Διαδικτύου και Μηχανοργάνωσης.

Παράλληλα παραιτείται και ο
Ανδρέας Μπουρόπουλος
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ν. Αχαϊας
Μέλος ομάδας Διαδικτύου και Μηχανοργάνωσης.