17 Ιαν 2013

Η αλβανική μαφία του ξύλου λεηλατεί και καταστρέφει τον Γράμμο

Τις πρώτες πρωινές ώρες οι κάτοικοι του χωριού Τρίλοφος, ή αλλιώς Σλήμνιτσα, στον Γράμμο βρίσκονται αντιμέτωποι με Αλβανούς λαθροϋλοτόμους, οι οποίοι εξοπλισμένοι με αλυσοπρίονα και σαρώνουν τις ...
βουνοπλαγιές καταστρέφοντας τα δάση, αφού κόβουν δρυς και πεύκα.
Παράλληλα οι ίδιοι κακοποιοί οπλισμένοι με καλάσνικοφ πραγματοποιούν επιθέσεις λεηλασίες στα σπίτια των απομακρυσμένων χωριών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα «των Νέων» τα περισσότερα δέντρα είναι κομμένα στο ένα μέτρο από τη ρίζα, ενώ πολλά σπάστηκαν βιαστικά, ενώ κάτοικοι των χωριών αναφέρουν πως οι άντρες της αλβανικής μαφίας του ξύλου «κόβουν τα δέντρα με το πρώτο φως και το μεσημέρι άλλες ομάδες επιστρέφουν για να τα φορτώσουν στα μουλάρια». Μάλιστα εκφράζουν την ανησυχία τους γιατί «τον επόμενο μήνα σταματά το κυνήγι και οι Αλβανοί γνωρίζουν ότι θα πάψουν να ανεβαίνουν στον Γράμμο παρέες οπλισμένων κυνηγών. Θα ξεθαρρέψουν περισσότερο».
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως στα 500 μέτρα μέσα στο αλβανικό έδαφος, κοντά στο χωριό Βιντόβα, οι λαθροϋλοτόμοι έχουν στήσει το ορμητήριο τους (υπόστεγα με πριονοκορδέλες) και από εκεί η παράνομη ξυλεία ετοιμάζεται να φύγει για Ιταλία για την κατασκευή βαρελιών σε οινοποιεία, ενώ οι πιο γεροί και ίσιοι κορμοί θα καταλήξουν κολόνες φωτισμού της αλβανικής εταιρείας ηλεκτρισμού.