29 Ιαν 2013

Τα πάνω – κάτω στην αγορά ακινήτων

Ρευστοποιούν σε πολύ χαμηλές τιμές οι ιδιοκτήτες ακινήτων
Στρεβλώσεις που έως και πριν από λίγα μόλις χρόνια θεωρούνταν αδιανόητες έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά των ακινήτων, εξαιτίας της μεγάλης κρίσης που...
διέρχεται ο κλάδος την τελευταία 5ετία.
Όπως λένε έγκυρες μεσιτικές πηγές, εξαιτίας των μεγάλων βαρών, που συνεπάγεται η ακίνητη ιδιοκτησία, πολλοί είναι οι κάτοχοι της οι οποίοι αναγκάζονται να την ρευστοποιήσουν σε απίστευτα χαμηλές τιμές.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες οι τιμές πώλησης ακινήτων (δηλαδή, οι εμπορικές) είναι πολύ χαμηλότερες κι από αυτές των αντικειμενικών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση πώλησης ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας (Κυψέλη) στην τιμή των 60.000 ευρώ, όταν η αντικειμενική του ήταν 95.000! αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν πολλά, στην Αθήνα και τώρα τελευταία και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.
Η ανάγκη για ρευστότητα, σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία, οδηγεί τους ιδιοκτήτες σε απονενοημένες κινήσεις. Εκτιμάται δε ότι ανάλογα τέτοια κρούσματα θα υπάρξουν και άλλα – πολύ περισσότερα – στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες, οδηγώντας την αγορά σε έναν απότομο εξορθολογισμό.

Πηγή:Voria