16 Ιαν 2013

Έρχεται νέο... dress code στην Βουλή! Τέλος τα "αμπέχονα" και τα... ταγάρια

Οι… ενδυματολογικές προτιμήσεις των βουλευτών, αλλά και η συμπεριφορά πολλών εξ' αυτών φαίνεται πως μπαίνουν στο στόχαστρο του πρέδρου της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις προς τους....
εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Και πέρα από το «dress code» που σκοπεύει να θεσπίσει ο κ. Μαρκογιαννάκης, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή εξέφρασε  τον έντονο προβληματισμό και δυσφορία του Προεδρείου της Βουλής για τις σφοδρές αντεγκλήσεις που ξεπερνούν τα κοινοβουλευτικά ήθη και που παρατηρούνται συχνά το τελευταίο διάστημα στην Ολομέλεια.

Επί της ουσίας ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε στο ακραίο - πολλές φορές- φρασεολόγιο που χρησιμοποιούν βουλευτές και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, όπως η χαρακτηριστική φράση του κ. Καμμένου στην χθεσινή συνεδρίαση πεί «κυβέρνησης Τσολάκογλου, αλλά και άλλες νύξεις που έχουν ειπωθεί κατά καιρούς, όπως «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», «κοινοβουλευτική χούντα» κλπ.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι οι εικόνες που εκπέμπονται συχνά από το Κανάλι της Βουλής πυροδοτούν την κοινωνική αγανάκτηση και επιδοτούν την απαξίωση που νιώθουν οι πολίτες για το πολιτικό σύστημα. Πέραν αυτών, οι παρατηρήσεις επεκτάθηκαν - όπως προαναφέραμε - και στις ενδυματολογικές επιλογές εξηγώντας ότι «αμπέχονα και ταγάρια» δεν συνάδουν με το κύρος της Βουλής.