Μπορεί κάποιοι εξ αυτών να βρίσκονται στον στενό πυρήνα αποφάσεων της Ιπποκράτους, χθες όμως …στενοχώρησαν  τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο λόγος για τον Φίλιππο Σαχινίδη, υπεύθυνο του τομέα Οικονομικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, τον Θάνο Μωραΐτη, τομεάρχη Ανάπτυξης και...
τον Μανώλη Όθωνα που επιμελείται της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Όλοι τους ήταν μεταξύ των διοργανωτών της συνάντησης στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο Ιντερκοντινένταλ, πίσω από την οποία στην Ιπποκράτους βλέπουν την απαρχή συγκρότησης μίας τάσης με άρωμα …Παπανδρέου. Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκε στην ομάδα των ‘πρώην υφυπουργών’, όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται στο ΠΑΣΟΚ, αν και από αυτούς απουσίαζαν ο Μάρκος Μπόλαρης που έχει χαράξει διαφορετική πορεία, ο Γιώργος Πεταλωτής λόγω ενός τροχαίου που τον ανάγκασε να επιστρέψει στην Κομοτηνή και ο Γιάννης Δριβελέγκας. Παρόντες όμως ήταν πλην των τριών προαναφερθέντων, ο Σωκράτης Ξυνίδης και η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν τελικά πολλά ακόμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανεβάζοντας τον αριθμό των παρευρισκομένων στους 25. Μεταξύ τους, ο Ηλίας Καρανίκας, ο Παντελής Ασπραδάκης, ο Ανδρέας Μακρυπίδης, ο Σταύρος Αρναουτάκης, η Μαρία Θεοχάρη, η Αφροδίτη Παπαθανάση, ο Νίκος Ζωίδης κ.α.
Οι ‘φόβοι’ του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν έωλοι. Τα ίδια τα στελέχη παραδέχονταν στις συνομιλίες τους τις σκέψεις για δημιουργία τάσης –αν και όχι σε αυτή την φάση, όπως υποστήριζαν- αρνούμενοι πάντως ότι ‘πίσω τους’ βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Αντίθετα, υποστήριζαν ότι τους ενώνει ο προβληματισμός τους για το μέλλον της παράταξης, ενόψει και του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της χώρας.
Συζήτησαν λοιπόν για μία σειρά από θέματα, όπως τον ‘κίνδυνο’ απορρόφησης του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον «αποκλεισμό» στελεχών, που οδηγεί σε μειωμένη τελικά εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ. Μίλησαν για την ανάγκη να μην εμφανίζεται το κόμμα ως «απολογητής» της κυβέρνησης, αλλά και για εκείνη το ΠΑΣΟΚ να «βγει μπροστά» στην συζήτηση για τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας από την μία πλευρά τις μεταρρυθμίσεις και από την άλλη τις κοινωνικές κατακτήσεις που απειλούνται από τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.
Χωρίς η συζήτηση να έχει καταλήξει απολύτως σε ένα συμπέρασμα –δεν ήταν άλλωστε αυτή η πρόθεσή τους- δεν αποκλείεται παρέμβαση των περισσότερων εκ των στελεχών που βρέθηκαν χθες στο Ιντερκοντινένταλ με κοινό τους κείμενο τις επόμενες μέρες ή και ώρες.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως η ομάδα των «πρώην υφυπουργών», διευρυμένη κατά τα φαινόμενα πια, δεν είναι η μόνη που παρουσιάζει μία κινητικότητα στο εσωτερικό της Ιπποκράτους το τελευταίο διάστημα. Αντίθετα, όσο πλησιάζει η μέρα του συνεδρίου, τα δείπνα δίνουν και παίρνουν, οι συνεστιάσεις γίνονται καθημερινές και οι απόψεις πέφτουν «βροχή». Κάποιοι μάλιστα από τους λεγόμενους «μεταρρυθμιστές» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζουν δική τους συγκέντρωση απόψε σε έτερο κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, χωρίς πάντως τίποτα να είναι σίγουρο ως αυτή την ώρα…
 http://www.matrix24.gr