26 Φεβ 2013

Έκλεισε ο Δήμος Πειραιά γιατί οι εργαζόμενοι έκοβαν… την πίτα τους

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πειραιά, διακατέχονται όπως οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, από έναν υπέρμετρο ωχαδερφισμό και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριφέρονταν και δυστυχώς  συμπεριφέρονται ακόμα προς τους συναλλασσόμενους πολίτες, ως μικροί δυνάστες.
   Προχθές όμως, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πειραιά, με ...
ευθύνη του σωματείου τους, ξεπέρασαν ακόμη και τον χειρότερο εαυτό τους.
   Με αφορμή την κοπή της πίτας τους (έλεος πια, τέλος Φεβρουαρίου αλλά οι πίτες – πίτες) από τον Δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο… κλείδωσαν τις πόρτες εισόδου του Δημαρχείου και όλων των άλλων Δημοτικών Υπηρεσιών κατέβασαν τα μολύβια τους, έφυγαν από τα γραφεία τους και πήγαν για το γλεντάκι τους. Κι όλα αυτά, εις γνώσιν του Δημάρχου Πειραιά, ο οποίος τους έδωσε και την σχετική άδεια (να φύγουν από τα γραφεία τους, να κλειδώσουν τις πόρτες κ.λ.)
   Οι πολίτες λοιπόν, που έφταναν για να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά και από το κεντρικό Δημαρχείο στην πλατεία Κοραή, έβρισκαν κλειδαμπαρωμένες τις πόρτες, ενώ ήταν ώρα εργασίας.
   Παρά τις φωνές τους, τις έντονες διαμαρτυρίες τους, οι εντός ευρισκόμενοι θυρωροί, αρνούνταν να τους ανοίξουν, λέγοντάς τους, πως κανείς εργαζόμενος δεν βρίσκεται στο γραφείο του, εξοργίζοντάς τους ακόμη περισσότερο, αφού μάθαιναν ότι λόγω κοπής της πίτας τους ο Δήμος κατέβασε ρολά.
   Ειδοποιήθηκε τηλεφωνικώς ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Γιάννης Καρδαράς ο οποίος επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο (που εκείνη την ώρα έκοβε κομμάτι πίτας στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όπως αποκάλυψε το www.mellon.gr), και μετά από ανταλλαγή… απόψεων, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι μόλις ολοκληρωθεί η εκδήλωση, θα επιστρέψουν όλοι στα γραφεία τους και θα ανοίξουν οι πόρτες των κτιρίων για τους πολίτες.
   Αυτά λοιπόν συμβαίνουν σε εποχές κρίσης, κινητικότητας, διαθεσιμότητας υπαλλήλων και με την ανεργία στον Πειραιά να ξεπερνάει το 35%.
   Οι προνομιούχοι υπάλληλοι του Δήμου Πειραιά, που στο οκτάωρό τους ασχολούνται 3 ώρες με το κουτσομπολιό, 1 ώρα με τηλεφωνικές τους υποχρεώσεις, 2 ώρες με ενδυματολογικές ασχολίες και τις υπόλοιπες 2 ώρες εργάζονται (εάν βέβαια η προσέλευσή τους είναι κανονική) αντί να κάνουν το σταυρό τους που έχουν τη δουλίτσα αυτή, το παίζουν προς τους πολίτες και… ηγεμόνες του Σουλεϊμάν Μιχαλολιάκου.
Κάποιος πρέπει να τους μαζέψει αυτούς και τον Σουλεϊμάν τους.
http://www.mellon.gr