Το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού θα κάνει στην Τρίπολη ο Μίτσελ και η παράδοση θέλει τα τελευταία χρόνια τα πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια των νέων προπονητών των Πειραιωτών, να συνδυάζονται με νίκη.
Δέκα διαφορετικοί προπονητές έχουν καθίσει στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» από το 2004 και στην πρώτη τους...
εξόρμηση, η ομάδα τους έφυγε με τρίποντο εννιά φορές, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο. Ήδη τη φετινή σεζόν το έχουν κάνει ο Λεονάρντ Ζαρντίμ, με τον Αντώνη Νικοπολίδη, που μάλιστα έκαναν και το ντεμπούτο τους με εκτός έδρας ματς. Με τον Πορτογάλο στον πάγκο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη χρονιά με το διπλό στη Βέροια, ενώ ο βοηθός -πλέον- του Μίτσελ, είχε τη νίκη στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού.
Από εκεί και πέρα με νίκη ξεκίνησε και ο Βαλβέρδε, όταν ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 1-0 της Ξάνθης, όπως και ο Σεγκούρα τον Μάρτιο του 2008, με το 3-1 επί του Λεβαδειακού. Η εκτός έδρας πρεμιέρα του Κετσπάγια, συνδυάστηκε με το 2-0 κόντρα στη Λάρισα, ενώ η μοναδική ισοπαλία ήταν με τον Λεμονή στον πάγκο και αντίπαλο την Ξάνθη.
Από εκεί και πέρα νίκες είχαν ο Μπάγεβιτς με τον Άρη τον Σεπτέμβριο του 2004 (0-1), χάριν σε γκολ του Τζιοβάνι, αλλά και ο Μπάντοβιτς με 2-1 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, σκοράροντας στις καθυστερήσεις. Την πιο δύσκολη αποστολή ωστόσο την είχε ο Τροντ Σόλιντ που τον Αύγουστο του 2005 πήρε το διπλό επί του Παναθηναϊκού (0-2), ενώ μεγάλη εκτός έδρας νίκη πήρε και ο Ζίκο, αφού ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ το 2009 με 2-1.
http://www.gazzetta.gr