9 Φεβ 2013

Τι δαπάνες έκοψαν τα νοικοκυριά;


Πώς αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά την κρίση; Φυσικά με μείωση των δαπανών για τις ανάγκες τους.
Σύμφωνα με έρευνα, οι Έλληνες καταναλωτές «έκοψαν» σε ποσοστό που αγγίζει το απόλυτο νούμερο την διασκέδαση, και το φαγητό έξω. Η Μείωση φτάνει στο 93%. Η ταβέρνα, και το.... εστιατόριο έγινε για τους λίγους. Το αυξημένο ΦΠΑ, αλλά και η ακρίβεια, καταστούν αδύνατη την διασκέδαση.

Καθημερινά πολλά σπίτια μένουν χωρίς ρεύμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε ποσοστό 69,8% αφήνουν απλήρωτους τους λογαριασμούς. Η μεγαλύτερη όμως ντροπή για την πολιτεία, έτσι όπως κατάντησε αυτόν τον λαό, είναι να μην μπορεί να ζεσταθεί μέσα στο ίδιος του το σπίτι. Η αύξηση των τιμών των καυσίμων, είχε σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη ζήτηση πετρελαίου. Έτσι οι καταναλωτές, μετά το φαγητό σε κάποιο εστιατόριο, κόβουν και την θέρμανση σε ποσοστό που φτάνει 83,2%.

Η κίνηση στους δρόμους έχει μειωθεί αισθητά. Η βενζίνη είναι ακριβή, η ανεργία μεγάλη, με αποτέλεσμα, οι καταναλωτές να έχουν μειώσει τις μετακινήσεις τους σε ποσοστό 79,4% . Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσίευσε  ο ελεύθερος τύπος, οι καταναλωτές μείωσαν σε ποσοστό 69,7% τα είδη διατροφής, 5,2% τα ποτά και τα τσιγάρα, ενώ οι μειώσεις σε φάρμακα και περικοπές στην υγεία φτάνει το 26,9%.

Εκεί που ακόμη οι Έλληνες δεν έκοψαν, ή έκοψαν περιορισμένα είναι η εκπαίδευση, καθώς οι μειώσεις φτάνουν στο 14,7%. 
 http://www.briefingnews.gr