11 Φεβ 2013

Ο καθείς και το δράμα του



“Το ελληνικό ταξίδι της Γιάννας Αγγελοπούλου με επίκεντρο την εμπειρία της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες” είναι το θέμα του βιβλίου... που θα κυκλοφορήσει σε ολόκληρο τον κόσμο στις 8 Μαΐου, με την υπογραφή της ίδιας της κυρίας Αγγελοπούλου, σύμφωνα με το amazon.
«H ζωή της μοιάζει με την .....
ιστορία της Σταχτοπούτας», γράφει το κείμενο στο amazon που συνοδεύει την είδηση για την έκδοση της αυτοβιογραφίας της, ξεκινώντας ως εξής:
« Μόνη της, στο VIP δωμάτιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου αρχίζει να χορεύει. Ο κόσμος είχε αμφισβητήσει την ικανότητα της Ελλάδας να διοργανώσει ένα παγκόσμιο γεγονός όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες.Χόρευε για να γιορτάσει τις προσπάθειες των Ελλήνων – και τις δικές της- που οδήγησαν στην φιλοξενία των επιτυχημένων αγώνων που έδειξαν στον κόσμο ότι η νέα Ελλάδα αξίζει όσο και το ένδοξο παρελθόν της. Δεν ήξερε ότι λίγα χρόνια αργότερα η Ελλάδα θα εγκατέλειπε τα μαθήματα που πήρε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
“Η ιστορία της έρχεται να αφυπνίσει τον ελληνικό λαό και κάθε άνθρωπο που παλεύει για να αλλάξει τον κόσμο”.
Αν είναι να αφυπνιστούμε από το βιβλίο της κυρίας Γιάννας, μια χαρά τσαλαβουτάμε στο βούρκο της κρίσης…
Ο προσωρινός πλήρης τίτλος της έκδοσης είναι λιτός και περιεκτικός: «My Greek Drama: Life, Love, and One woman’s olympic effort to bring glory to her country» και η τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στα 29,65 δολάρια.
Μην βιαστείτε να απορρίψετε το εκδοτικό εγχείρημα. Μια αυτοβιογραφία της κυρίας Αγγελοπούλου θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει στο ευρύ κοινό μια σειρά από ζητήματα που την αφορούν και για τα οποία έχει «κατηγορηθεί»:
Πώς έγινε για παράδειγμα βουλευτής της επαράτου δεξιάς.
Αν έχουν βάση όσα λέγονται για την υπαγωγή δεκάδων δημοσιογράφων στο pay roll, προκειμένου να γράφουν πριν και μετά τους αγώνες πόσο ιδιοφυής manager είναι (με όλον τον προϋπολογισμό του κράτους στα πόδια της «δια την εθνική υπόθεση»).
Εκτός κι αν όταν έγραφαν ότι  πάει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχαν έμπνευση…
Οι κακοί Έλληνες αμφισβήτησαν την ικανότητα της στο επιχειρείν, όταν αργότερα έριξε στα βράχια μια ιστορική εφημερίδα, παρά τα ατελείωτα χρήματα που επένδυσε.
Και δεν έμειναν εκεί: διατείνονται ότι η κυρία Αγγελοπούλου στήριξε με κάθε τρόπο στις εκλογές τον Αλέξη, καθώς για καθαρά συναισθηματικούς λόγους ήταν υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.
Καλή επιτυχία στο βιβλίο, αν και με τέτοια τιμή στις χώρες του Νότου, μάλλον θα μείνει στα ράφια…
Εκτός κι αν προσθέσουν ακόμη δύο παραγράφους στον τίτλο, για να γίνει πιο εμπορικός…
Αλλά πάλι είναι βέβαιο ότι οι εκδότες απευθύνονται στο παγκόσμιο κοινό.
Η Ελλάδα της κρίσης άλλωστε, πληρώνει μαζί με όλα τα άλλα, και τα μεγαλεία που της προσέφεραν εκείνο το αξέχαστο καλοκαίρι του 2004, με τους Ολυμπιακούς και το «τιμημένο», τον τσολιά, τη βαρκούλα και άλλα παραμύθια…
Προφανώς «αλλιώς τα είχε σχεδιάσει» και η κυρία Γιάννα.  Ονειρευόταν Μαξίμου και άνω και όχι αυτοβιογραφίες βετεράνων του δημοσίου βίου…
Πηγή:antinews.gr