18 Φεβ 2013

Δίωξη δημάρχου για υπεξαίρεση χρημάτων από έργο στη μνήμη των μαθητών που χάθηκαν στα Τέμπη



Σε δίκη παραπέμπονται ο πρώην δήμαρχος του Αποστόλου Παύλου Ημαθίας και ένας πρώην ταμίας του ίδιου δήμου, οι οποίοι κατηγορούνται πως υπεξαίρεσαν ποσό μεγαλύτερο των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από τα δημοτικά ταμεία κατά την χρονική περίοδο 2003 - 2006.

Ανάμεσα στα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν βρίσκεται και ποσό ύψους 400.000 ευρώ, το οποίο είχε παραχωρηθεί ως επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ, με σκοπό την...



...κατασκευή και την βελτίωση αθλητικών έργων στην περιοχή. Τα έργα θα γίνονταν στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη το 2003.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου, έργο που επρόκειτο να γίνει στο Μακροχώρι, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ ακόμη 100.000 ευρώ, που προοριζόταν για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα, δεν δόθηκαν στον εργολάβο.


Πηγή: www.skai.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Παλαιότερα είχαμε ενημερωθεί και για ένα ανάλογο party που είχε στηθεί στον ΟΚΑΝΑ (εδώ). Δυστυχώς, διαπιστώνεται για ακόμα μια φορά η έλλειψη της παραμικρής ηθικής αναστολής κάποιων δημόσιων λειτουργών.
 http://www.parapolitiki.com