1 Φεβ 2013

Ο Μπερλουσκόνι υπέρ της Ελλάδας

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη, είπε ότι... «πρέπει να κερδίσουμε την αναμέτρηση δύναμης με την Γερμανία, δίνοντας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματικές εξουσίες».

Ο καβαλιέρε πρόσθεσε ότι «διαφορετικά, όλες οι χώρες θα ...αναγκασθούν να βγουν από το ευρώ και να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα, αρχίζοντας από τα κράτη της Μεσογείου». Ο μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός, έχει ως κύριο μελλοντικό στόχο «να ξεπερασθεί η ευρωπαϊκή πολιτική που βασίζεται αποκλειστικά στην λιτότητα».

«Όλη η Ευρώπη διέρχεται κρίση, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τα πενήντα εκατομμύρια και η πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε από την Γερμανία οδήγησε σε δίνη ύφεσης», υπογράμμισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

«Στην Ελλάδα και στην Ιταλία για παράδειγμα, δεν μπορούν να συνεχίζουν να επιβάλλονται επιτόκια δανεισμού τόσο υψηλότερα από εκείνα της Γερμανίας. Στην περίπτωση της Ελλάδας η διαφορά φτάνει τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Παράλληλα ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς συμμαχίας επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή πρόκειται να παρουσιάσει με θεαματικό τρόπο, το νέο του «συμβόλαιο με τους ιταλούς» που θα περιέχει τις κύριες του προεκλογικές δεσμεύσεις.