15 Φεβ 2013

Πόλη χωρίς… Φως. Διαλύεται η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Κηφισιάς…

 Υπό διάσπαση, εάν όχι διάλυση, η δημοτική παράταξη της Κηφισιάς, “ Πόλη Φως”, η οποία στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.
Αρχή ,με την επικεφαλής του συνδυασμού Αγγελική Συνοδινού, η οποία μέσα από… blog ανακοίνωσε την αναστολή των λειτουργιών της παράταξης.
Για να έρθει λίγο αργότερα η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδυασμού και να δηλώσει παρών, να πετάξει την αρχηγό στο περιθώριο και να καλέσει Γενική Συνέλευση.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, στο δημοτικό συμβούλιο που ακολούθησε, ο έμπειρος σύμβουλος της «Πόλης Φως», Γιώργος Σκορδίλης, δήλωσε ανεξαρτητοποίηση, με μια ανακοίνωση καταπέλτη κατά της κ. Συνοδινού, στην οποία χρεώνει «ανεπάρκεια».
Blog και κάτω…
Τόσο η ανακοίνωση, όσο και ο τρόπος (μέσα από blog) που διάλεξε η κυρία Συνοδινού να γνωστοποιήσει την απόφασή της , για παύση των λειτουργιών της παράταξης προκάλεσαν έκπληξη. Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν στελέχη του συνδυασμού, η κυρία Συνοδινού δεν φρόντισε να ενημερώσει κανέναν για αυτή την απόφαση.
Τρανή απόδειξη αυτού, ότι λίγες ώρες μετά την βόμβα που έριξε η μέχρι πρότινος, από ό,τι φαίνεται, αρχηγός της παράταξης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πόλης Φως συνεδρίασε χωρίς την κυρία Συνοδινού, αποφασίζοντας ομόφωνα τη συνέχιση των λειτουργιών του συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας. Επίσης προαναγγέλθηκε και η σύγκλιση της Γενικής του Συνέλευσης.
Αναλυτικά, ο γραμματέας της επιτροπής Κωνσταντίνος Γαλιατσάτος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φως» επιβεβαιώνοντας την καταστατικά κατοχυρωμένη επιλογή της να συνδιαλέγεται και να συναποφασίζει για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση της πόλης μας, συνεδρίασε ς 05/02/2013. Μετά από συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα να υπενθυμίσει σε όσους το αμφισβητούν, ότι η Παράταξη «Πόλη Φως» είναι αποτέλεσμα συλλογικής πολιτικής επεξεργασίας και δημιουργήθηκε για να υπηρετεί τους πολίτες και την προοπτική του Δήμου μας.Ως εκ τούτου, οι ενδοπαραταξιακές λειτουργίες θα συνεχίσουν να υφίστανται».
Επίσης υπογραμμίζει ότι «σε πλήρη αντιστοιχία με τα προαναφερθέντα, η Εκτελεστική Επιτροπή, ως εκλεγμένο πολιτικό όργανο, υπογραμμίζει πως οι δημόσιες ανακοινώσεις που αφορούν εσωτερικά θέματα δημιουργούν προβλήματα συνοχής και αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης. Ιδίως στην περίπτωση που οι επιστολές αυτές είναι προσωπικές και δεν αντανακλούν αληθώς τα γεγονότα. Άλλωστε, η ευθύνη λειτουργίας της Παράταξης είναι συλλογική και σε κάθε περίπτωση, μεγαλύτερο μερίδιο έχει πάντα ο επικεφαλής».