3 Φεβ 2013

Τα πίνει με την... πουράκλα στο στόμα ο "μαζί τα φάγαμε"


Μεγαλειώδη κοσμική εμφάνιση με... πούρο έκανε έπειτα από καιρό ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο ιστορικό στέκι της Αθήνας (στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι), στον «Μαγεμένο Αυλό». Ευδιάθετος, χαλαρός, αλλά καθόλου αδυνατισμένος, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο άνθρωπος που είπε την απίστευτη ατάκα «μαζί τα φάγαμε»...

(ξεσηκώνοντας το πανελλήνιο εναντίον του), έδωσε προχθές το βράδυ το «παρών» στο πάρτι που έκανε για τα ογδοηκοστά του γενέθλια ο παλιός του φίλος Μπάμπης Μουτσάτσος, πρώην πρωταθλητής της κολύμβησης και του water polo και πάλαι ποτέ ιδιοκτήτης του περίφημου κλαμπ «Κουίντα» στην Κυψέλη.

Εκτός από τις δύο εμφανίσεις του (με μπουρνούζι!) στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός μέσα στον Ιανουάριο, ο Πάγκαλος είχε να... ξεμυτίσει και να παρουσιαστεί σε μαγαζί, στην περιοχή της Αττικής, από τον Μάρτιο του 2011, όταν η εμπειρία του ήταν... τραυματική. Εκείνη τη φορά είχε βρεθεί για φαγητό σε ταβέρνα στα Καλύβια, όπου τον εντόπισαν εξαγριωμένοι πολίτες και του πέταξαν γιαούρτια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η βοήθεια των ανδρών των ΜΑΤ για να φυγαδευτεί. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δέχτηκε εκ νέου επίθεση από νεαρό ζευγάρι σε ταβέρνα στην Τζια, όπου διαθέτει σπίτι και παραθέριζε. Την ώρα που απολάμβανε το φαγητό του, τον πλησίασε μια κοπέλα και του είπε με αυστηρό ύφος: «Εγώ, κύριε Πάγκαλε, έχω διοριστεί με το ΑΣΕΠ. Δεν τα φάγατε μαζί μου. Γιατί μου κόβετε τα λεφτά μου;»

Εκτοτε ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποφεύγει συστηματικά τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις, προτιμώντας να δίνει το «παρών» μέσα από την ασφάλεια που του προσφέρει η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης twitter και η ραδιοφωνική του εκπομπή στον Βήμα Fm. Παρότι όμως έχει μειώσει αισθητά τις κοσμικές εξόδους του, ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά στην πρόσκληση του Μπάμπη Μουτσάτσου και πήγε από τους πρώτους στον «Μαγεμένο Αυλό», στο μαγαζί που για χρόνια ήταν το στέκι του Μάνου Χατζιδάκι και έχει «φιλοξενήσει» όλους τους πολιτικούς και τους καλλιτέχνες της νεότερης ελληνικής Ιστορίας.

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ συνοδευόμενος από έναν φίλο του. Ο εορτάζων Μπάμπης Μουτσάτσος τον υποδέχτηκε εγκάρδια και οι δυο τους μίλησαν για λίγο. Αμέσως κάθισε σε ένα τραπέζι, από το οποίο δεν σηκώθηκε καθόλου για τις επόμενες περίπου δύο ώρες. Φυσικά τον περιποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Αφού ήπιε κόκκινο κρασί κι έφαγε από τα διαλεχτά καλούδια του μπουφέ, μεταξύ των οποίων ήταν κοτόπουλο με πατάτες, μπιφτέκια και λουκάνικο πικάντικο, ο «θεριακλής» πολιτικός έβγαλε από τη τσέπη του ένα μεγάλο πούρο και το άναψε για να... χωνέψει και να απολαύσει τη βραδιά γενεθλίων του φίλου του.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε πολλές εκπλήξεις και χάπενινγκ, όπως απονομή τιμητικής πλακέτας στον εορτάζοντα, την απαγγελία ενός ποιήματος για εκείνον από τον Δημήτρη Ιατρόπουλο και φυσικά μουσικές και τραγούδια. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Λυμπερόπουλος έβγαλε λόγο για τον Μπάμπη Μουτσάτσο και την υπέροχη, σχεδόν κινηματογραφική ζωή του στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Ο ίδιος αναφέρθηκε κάποια στιγμή και στον ίδιο τον Πάγκαλο, τον οποίο χαρακτήρισε «από τους πιο έξυπνους πολιτικούς και άνθρωπο με χιούμορ». Ενα μειδίαμα φάνηκε τότε στο πρόσωπο του Θεόδωρου. Ο τελευταίος φάνηκε να απολαμβάνει στη συνέχεια το μουσικό πρόγραμμα με τη Νανά Δόμβρου, η οποία τραγούδησε επιτυχίες από τα παλιά.

Από το τραπέζι του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης πέρασε αρκετός κόσμος. Μεταξύ αυτών ήταν ο επιχειρηματίας του ξενοδοχείου «Cavo d’ Οro» στην Καστέλα Λεωνίδας Φωτάκος, αλλά και ο παλιός γκολτζής Μίμης Στεφανάκος, η ποδοσφαιρική φήμη του οποίου αγγίζει πια τα όρια του θρύλου. Κάποια στιγμή είχε ένα σύντομο τετ α τετ με τον λογοτέχνη Βασίλη Βασιλικό, ενώ αντάλλαξε και μια ευγενική χειραψία με τον ηθοποιό Σπύρο Φωκά, ο οποίος εμφανίστηκε από τους τελευταίους στο πάρτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τραπέζια του «Μαγεμένου Αυλού» συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης για τα γενέθλια του Μπάμπη Μουτσάτσου δεκάδες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού αλλά και toy αθλητικού κόσμου. Ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός ήταν εκεί, η Μαρία Ιωαννίδου επίσης, ο θρυλικός μπασκετμπολίστας και προπονητής Κώστας Μουρούζης, ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός και πολλοί άλλοι.





Από την "Κυριακάτικη Δημοκρατία"