8 Φεβ 2013

«Κότες» οι σύμβουλοι του Μιχαλολιάκου στα Δημοτικά Συμβούλια

   Τι παριστάνουν αλήθεια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Βασίλη Μιχαλολιάκου στα Δημοτικά Συμβούλια της πόλης;
   Τους άφωνους αγάδες του Μιχαλολιάκου του Μεγαλοπρεπή, ή τα ανθρωπάκια του Γαϊτη; Μπορεί όμως να πιστεύουν ότι αποτελούν και το περιεχόμενο του «κοτετσιού» του...
Δημάρχου Πειραιά, αφού η συμπεριφορά του αρχηγού τους προς τα πρόσωπά τους είναι περίπου αυτή: «Σκάσε εσύ, μη μιλάς εσύ, δεν ξέρεις τι σου γίνεται» και το γενικότερο κλου η μόνιμη φράση του: «Στα Δημοτικά Συμβούλια θα μιλάω μόνο εγώ, και σε όσους δώσω την εντολή».
   Με αυτό τον πλουραλισμό και την δημοκρατία, διοικείται από την πλειοψηφία ο Δήμος Πειραιά, παρουσιάζοντας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εικόνα «επιταφίου» στην καλύτερη περίπτωση, ή βουβαμάρα νεκροταφείου από τους συμβούλους του Μιχαλολιάκου.
   Με θλίψη βλέπεις, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, που μέχρι προχθές ήταν λαλίστατοι, σήμερα απλώς να παρευρίσκονται χωρίς στα δυο χρόνια θητείας τους, να έχουν πει ούτε μια λέξη.
   Βέβαια, δεν θα πρέπει να τους αδικούμε τελείως, διότι, συμμετέχουν στις διαδικασίες του Συμβουλίου, αλλά μόνο κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, ψηφίζοντας πάντα ναι στις επιθυμίες προτάσεις του Δημάρχου τους.
Όσο για τους νέους ηλικιακά Δημοτικούς Συμβούλους (Μελά, Ευσταθόπουλο και Ρέππα) αυτοί στον κόσμο τους.
   Όση ώρα βρίσκονται εντός της αίθουσας, στέλνουν sms ή διαβάζουν e-mail από τα τελευταίας γενιάς κινητά τους, ανοίγοντας ταυτόχρονα και «πηγαδάκι για τρεις» σχολιάζοντας ακόμα και ενδυματολογικά άνδρες και γυναίκες συναδέλφους τους.
Τι υποχρεώνει τον Μιχαλολιάκο να έχει μετατρέψει σε κότες τους Δημοτικούς του Συμβούλους;
   Κυρίως ο φόβος έκφρασης άλλης άποψης δημόσια, που θα του χαλάσει την έξωθεν καλή εικόνα του.
   Τι κάνει τους Συμβούλους του να παριστάνουν τις κότες στα Δημοτικά Συμβούλια;
Μα για την εύνοια του αρχηγού, που θα τους οδηγήσει στο να κάτσουν στην πολυπόθητη καρέκλα του Αντιδημάρχου, ή του Προέδρου Δημοτικής Επιχείρησης και για τον καλό λόγο της κόρης, η οποία παρακολουθεί ανελλιπώς τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με ένα μπλοκάκι στο χέρι, κρατώντας σημειώσεις.
Ελλάς – Ελλήνων - Πειραιωτών
 http://www.mellon.gr