13 Φεβ 2013

Ο Μέργος ζητάει και τα ρέστα

Ως «θύμα λαϊκίστικων και παραπλανητικών επιθέσεων» αυτοπαρουσιάζεται ο Γιώργος Μέργος, επειδή -λέει-δεν παίρνει τρεις μισθούς από το Δημόσιο, όπως γράφτηκε , αλλά... δύο!
Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, που χθες είπε το «αμίμητο» ότι οι μισθοί των 586 και 511 ευρώ είναι υψηλοί και βλάπτουν την ανταγωνιστικότητα, ανακοίνωσε ...
ότι σταμάτησε να μισθοδοτείται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 17 Ιουλίου 2012, όταν διορίστηκε στο υπουργείο.
Επιτέθηκε στον Δημήτρη Παπαδημούλη, που τον «κάρφωσε» με ανάρτησή του στο Twitter, δεν μπόρεσε όμως να αμφιοσβητήσει ότι πληρώνεται κάθε μήνα τόσο για την εργασία του ως γενικός γραμματέας, όσο και για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Οι συνολικές αποδοχές από τις δύο θέσεις εκτιμάται ότι φτάνουν στις 6.000 ευρώ.
Επιχείρησε, πάντως, να το παρουσιάσει ως κάτι απολύτως φυσιολογικό, λέγοντας: «Η μοναδική αμοιβή μου από τον Ιούλιο του 2012 είναι ο μισθός του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και η αποζημίωση ως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως ο νόμος ορίζει, και όπως άλλωστε και ο προκάτοχός μου Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ελάμβανε».
Σαν να έχουν ξεχειλώσει πολύ αυτές οι καταγγελίες για «λαϊκισμό».

 http://www.matrix24.gr