13 Φεβ 2013

Γιατι ξεχναμε ευκολα οι ΕΛΛΗΝΕΣ ....

Αναδημοσιευση ρεπορταζ για ΒΡΟΥΤΣΗ και ΜΕΡΓΟ για να μην ξεχναμε ......




Μετά τις κόρες...
σειρά παίρνουν και οι σύζυγοι των κυβερνητικών στελεχών που θα υποστούν τον έλεγχο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τις θέσεις τις οποίες απολαμβάνουν στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Δύο 24ωρα μετά την κλήση της κόρης του γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, ακολουθούν άλλες δύο γυναίκες δικηγόροι, μεταξύ των οποίων η σύζυγος πρωτοκλασάτου υπουργού της κυβέρνησης.

Πρόκειται για τη σύζυγο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και την εξ απορρήτων συνεργάτιδα του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

Οι έμμισθες θέσεις στο Δημόσιο

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννης Αδαμόπουλος, καλεί, σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, τη δικηγόρο-σύζυγο του υπουργού Εργασίας, Θεοδώρα Βαγενά- Βρούτση, σε εξηγήσεις για την έμμισθη σχέση της με εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Όπως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κλήση που της απεστάλη, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις «σχετικά με την προσήκουσα άσκηση του λειτουργήματος του δικηγόρου» εκ μέρους της. Η σύζυγος του υπουργού καλείται έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 5ης Νοεμβρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, η κλήση αφορά «την έμμισθη σχέση της κας Βρούτση με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ)».

Θα πρέπει, μάλιστα, η δικηγόρος να προσκομίσει τη σύμβαση έμμισθης εντολής που έχει με την ΕΕΤΑΑ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο, πάντως, πως η σύζυγος του υπουργού διορίστηκε σε αυτήν την Ανώνυμη Εταιρεία, που έχει το χαρακτήρα Νομικού Προσώπου, όταν εκείνος ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της επίμαχης εταιρείας (!).

Αν και υπάρχει η πιθανότητα να μην προκύψει κάτι μεμπτό, ωστόσο προκύπτει ηθικό ζήτημα που στις μέρες μας αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Για του λόγου το αληθές:



Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε το 1985 και λειτουργεί με τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας. Ανήκει στον κοινωνικό τομέα της οικονομίας, διοικείται από ενδεκαμελές αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο και έχει μετόχους:
• φορείς της Αυτοδιοίκησης
• το ελληνικό Δημόσιο και
• φορείς του Κοινωνικού τομέα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της η ΕΕΤΑΑ, έχει σκοπό την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης σε φορείς της Αυτοδιοίκησης καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και του Κοινωνικού τομέα. Επιπλέον, για την επίτευξη του σκοπού της συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό Δικτύων και Συνεργασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικηγόρος σύζυγος του υπουργού Εργασίας καλείται να δώσει εξηγήσεις επειδή δεν υπέβαλε στον ΔΣΑ τη σχετική έμμισθη σύμβασή της με την ΕΕΤΑΑ.

Η τρίτη δικηγόρος που θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις είναι σύμβουλος κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης αν και υπάρχει ασυμβίβαστο με τη θέση αυτή που κατέχει. Αυτό γιατί, παράλληλα, είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ανεξάρτητη διοικητική Αρχή) και έχει κώλυμα να κατέχει και άλλη, δεύτερη, έμμισθη θέση. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να διοριστεί ταυτοχρόνως και σύμβουλος υπουργού.

Πρόκειται για τη σύμβουλο του Γιάννη Στουρνάρα, η οποία έχει γίνει η σκιά του υπουργού.

Όσον αφορά στην κόρη του γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου ήταν η πρώτη που έλαβε την κλήση σε εξηγήσεις από τον πρόεδρο του ΔΣΑ, Γιάννη Αδαμόπουλο. Αιτία στάθηκαν οι διαδοχικοί διορισμοί της σε μία μετά την άλλη θέσεις δημοσίων οργανισμών, τις οποίες μάλιστα εγκαταλείπει για να μεταπηδήσει στην επόμενη, όπως ο Οργανισμός Κεντρικής Λαχαναγοράς και ο ΟΛΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις την τελευταία στιγμή «απετράπη» ο διορισμός της στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ πήρε τον δρόμο διορισμού σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Κύκλοι του ΔΣΑ τονίζουν, πάντως, πως σε περίπτωση που οι τρεις γυναίκες δικηγόροι αρνηθούν να εμφανιστούν για να δώσουν εξηγήσεις, τότε ο κ. Αδαμόπουλος υποχρεούται, σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων, να τους παραπέμψει για απείθεια στον Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.