7 Φεβ 2013

Προβλήματα στην Ν.Δ. προκαλεί το Non Paper των Καραμανλικών

Ηθελημένα ή άθελά του, εν γνώσει ή εν αγνοία του, το σίγουρο είναι ότι η συντήρηση της όλης συζήτησης δημιουργεί σοβαρό ρήγμα στην εικόνα που εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία και η τρικομματική κυβέρνηση της οποίας ηγείται.
Μετά την ανταλλαγή δηλώσεων, η πτέρυγα ...
Καραμανλή πέρασε στην αντεπίθεση με ένα non paper που επιχειρηματολογεί για τα έργα και της ημέρες του πρώην πρωθυπουργού στο πεδίο της οικονομίας, επιτιθέμενο εμμέσως πλην σαφώς εναντίον του Γ.Στουρνάρα και όσων τελευταία δήλωσε, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, γιατί όπως του καταλογίζουν δεν έκανε ο,τιδήποτε προκειμένου να διαφυλάξει την υστεροφημία του προκατόχου του. Σύμφωνα με το «απαντητικό» non paper ο κ.Καραμανλής δεν φέρει την ευθύνη για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της περιόδου 2007-2009 και πως την κύρια ευθύνη γι’ αυτήν φέρει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Οι συντάκτες του μακροσκελούς κειμένου, αναφέρουν επί της ουσίας ότι η Αντιπολίτευση δεν άφησε τον κ. Καραμανλή ούτε να κυβερνήσει, ούτε να περιορίσει το έλλειμμα, υποστηρίζοντας ότι είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντας τους «να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο 6 αρχών για να την οικονομική διαχείριση, το οποίο όμως απερρίφθη πρωτοστατούντος του τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», ενώ κατηγορούν την αντιπολίτευση και τον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο, για «μπλοκάρισμα των μέτρων που είχε προτείνει».
λυκαβητος