9 Φεβ 2013

Quo vandis κ. Στουρνάρα;


Τι ακριβώς ζητάς από μας υπουργέ; Ποια είναι τα οράματα σου και συμπεριφέρεσαι σαν σατράπης σε χώρα στα βάθη της Περσίας;
Στην Ελλάδα κύριε υπουργέ των Οικονομικών γίνεται πόλεμος, δεν είναι δημόσιο εξομολογητήριο. Ο λαός διακατέχεται από μια αλλόκοτη διάθεση ανησυχίας....


Δείτε το όλο πρόβλημα με πολιτικούς και όχι λογιστικούς όρους. Γιατί οι κοινωνικοί όροι ύπαρξης των λαϊκών στρωμάτων βρίσκονται στην βάση μιας έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας. Οι λογαριασμοί εξακολουθούν να έρχονται και τα βλέμματα γίνονται ολοένα και πιο άγρια. Όλο αυτό κύριε υπουργέ των Οικονομικών μπορεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Παράλληλα οι ιστορικές μνήμες των βαλλόμενων από την πολιτική σας λαϊκών στρωμάτων, καθώς έχουν συνδεθεί με τους αγώνες της Αριστεράς σε όλη την μεταπολεμική περίοδο, είναι βέβαιο ότι θα τροφοδοτήσει έναν νέο γύρο πολιτικής αντιπαλότητας (ήδη είμαστε στον προθάλαμο μια τέτοιας πολιτικής πρακτικής) και ενδεχομένως πάρει ποιο καθαρά χαρακτηριστικά και θα προοιωνίζεται ριζοσπαστικούς ιδεολογικούς μετασχηματισμούς.
Και αυτό γιατί θα εδραιωθεί η αντίληψη ότι η παρούσα πολιτική τάξη πραγμάτων είναι ανίκανη να καταπολεμήσει με αποτελεσματικότητα το πρόβλημα της οικονομίας.
Η φωτογραφία με τα απλωμένα χέρια των ελλήνων για να πάρουν ένα μπρόκολο ή μία σακούλα πορτοκάλια που μοίραζε το ευγενές κοινωνικό στρώμα των αγροτών είναι ντροπή. Δική σας ντροπή κ. υπουργέ των Οικονομικών. Γιατί οι έλληνες είναι περήφανος λαός. Και το επισημαίνω σε περίπτωση που δεν το ξέρετε ή δεν σας το είπαν στον «δοκιμαστικό σωλήνα» των κολεγίων και του ΙΟΒΕ που ζήσατε όλα αυτά τα χρόνια.
Η οικονομική ύφεση, η ανικανότητα των Υπουργών που πρεσβεύουν την δήθεν ανάπτυξη, οι αυταρχικές μέθοδοι επιβολής της δημοκρατίας και άλλα πολλά είναι βέβαιο ότι θα δράσουν σωρευτικά. Και τότε κ. Στουρνάρα η κοινωνία δεν θα μπορεί να πειθαρχήσει. Και θα έχει δίκιο.
Δυο επιλογές έχετε: Να αποχωρήσετε ή να μιλήσετε επιτέλους στον ελληνικό λαό με απλά κι κατανοητά λόγια για όσα έχετε στο μυαλό σας. Να πείτε δηλαδή την αλήθεια.  
Με εκτίμηση
Ο Θείος

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/post/189356/Quo-vadis-k-stoyrnara/