6 Μαρ 2013

ΝΤΑΒΡΗΣ: "Δεν θέλω τον Νικολόπουλο στο κόμμα"


Σε απάντηση σχολίου της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο βουλευτής Αχαΐας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γ. Νταβρής, αναφέρει:
«Αξιότιμοι κύριοι,
Σε συνέχεια του δημοσιεύματος της εφημερίδας σας της 4/3/13 επιτρέψατέ μου να σας γνωρίσω τα ακόλουθα:...

1. Το σχόλιο «αβέβαιο το τοπίο», το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος κ. Αβραμίδης είναι άκρως προσβλητικό για τον υπογράφοντα την παρούσα, ως πολίτη και ως πολιτικό, καθ' όσον ο εν λόγω δημοσιογράφος μού προσάπτει εμμέσως πλην όμως σαφέστατα το ταπεινό ελατήριο της επανεκλογής μου ως βουλευτού Αχαΐας, εάν οψέποτε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νικολόπουλος καθίστατο υποψήφιος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον ίδιο νομό.
2. Επειδή καθίσταται αναγκαίο να ενημερωθούν οι πολίτες της Αχαΐας και όχι μόνο για το «πρόβλημα Νικολόπουλου», σας γνωρίζω ότι η αρνητική μου εισήγηση τόσο στο να καταστεί μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ. Νικολόπουλος και πιθανά υποψήφιος στα ψηφοδέλτια του κινήματος εδράζεται στους εξής λόγους: Α) Ο κ. Νικολόπουλος στις δύο τελευταίες εκλογές με υπερβάλλοντα ζήλο πολέμησε λυσσαλέα το κίνημά μας τόσο στην Αχαΐα όσο και στην Αθήνα.
Β) Ο εν λόγω βουλευτής είναι απόλυτα υπεύθυνος αφού συνέβαλε καθοριστικά στο να έρθει ο κ. Σαμαράς στην εξουσία και μαζί με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη να σχηματίσουν την πλέον λαομίσητη κυβέρνηση της μεταπολεμικής περιόδου
Γ) Ο κ. Νικολόπουλος φέρει πολιτικές ευθύνες για τις 3.500 αυτοκτονίες και θανάτους τύπου Λάρισας προσφάτως επειδή διά συγκεκριμένων πολιτικών του δράσεων πρεοκλογικά βοήθησε στη δημιουργία της σημερινής Κυβέρνησης.
Δ) Εάν φανταστεί κανείς ότι μπορούμε να δεχτούμε στις τάξεις του κινήματος σαν μέλος ή υποψήφιο τον κ. Νικολόπουλο, τότε λογικά θα πρέπει να δεχτούμε κατόπιν συγνώμης τους κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου και ίσως και τον κ. Σαμαρά αν ζητήσει συγνώμη, δηλαδή το κίνημα θα απωλέσει διά της εισόδου του τον αντιμνημονιακό του χαρακτήρα.
Μετά από τα παραπάνω εκτιμώ ότι είναι οφθαλμοφανές ότι η αντίθεσή μου με τον εν λόγω βουλευτή δεν είναι προσωπική, αλλά μόνον πολιτική. Κλείνοντας, δράττομαι της ευκαιρίας να ζητήσω για άλλη μια φορά δημόσια πολιτικό διάλογο από τον συντοπίτη μου βουλευτή, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες της Αχαΐας για το εν λόγω θέμα, το οποίο παρουσιάζεται αποσπασματικά και «προπαγανδιστικά» σ
τον τοπικό Τύπο».