23 Μαρ 2013

ΤΑΠΙ, ΕΝΑΣ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ ΣΑΛΟΝΙΟΥ

Ο Μπερνάρ Ταπί δεν θα πεθάνει ποτέ. Είναι κάποιοι λεβέντες, που έχουν κάνει τόσα πολλά στη ζωή τους, κυρίως πίσω από την κουρτίνα, που όσα χρόνια και να περάσουν το όνομά τους όλο και θα.....
βγαίνει στον αφρό. Έσκασε το έργο με την Κριστίν Λαγκάρντ και ξαναθυμηθήκαμε τον αμαρτωλό πρόεδρο της Ολύμπικ Μαρσέιγ. Η ομάδα πήρε πρωτάθλημα Ευρώπης, αλλά όπως αποδείχθηκε με τις βρωμοδουλειές του περιβόητου Ταπί, ο οποίος αν και καταδικάστηκε δεν εξαφανίστηκε από την πιάτσα. Μέχρι που έγινε και υπουργός στη σοσιαλιστική κυβέρνηση επί Μιτεράν. Τι θυμήθηκα;

Ο Μπερνάρ Ταπί αποκαλύπτω ότι έχει δωροδοκήσει την ΑΕΚ. Ποιον και μέσω ποιου δεν χρειάζεται να αναφέρω. Μήπως, άλλωστε, θα γρατσούνιζα τέτοιο πράμα σήμερα, που το γνώριζα και το είχα θαμένο μέσα μου; Το'φερε η είδηση για τη μπούκα στο σπίτι της κυρίας προέδρου του ΔΝΤ και πρώην υπουργού οικονομικών της κυβέρνησης Σαρκοζί.

Γιατί το'χα θαμένο μέσα μου; Δεν κατάλαβα. Δεν γράφονται όλα. Αυτός που κάνει αληθινά αποκαλυπτική δημοσιογραφία δεν τα ξερνάει όλα, και όποιος το καταλαβαίνει είναι προχωρημένος. Και κάτι άλλο. Η κάθε αποκάλυψη έχει τη δική της στιγμή που την αποφασίζει ο έχων το μυστικό. Μέχρι σήμερα, λοιπόν, δεν έτυχε να βγει στον αέρα η εν λόγω λεπτομέρεια. Ύστερα, το καταλαβαίνεις, ότι πολλά άξια δημοσίευσης χάνονται, ξεχνιούνται.

Λέγαμε για τον Μπερνάρ Ταπί, έναν άνδρα που τον είχα συναντήσει στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Ωραία φάτσα, παρουσιαστικό ζεν-πρεμιέ, σώμα αθλητικό. Καλοδιάθετος, προσιτός. Γκάγκστερ σαλονιού. Κάτι τέτοιους τύπους αξίζει να τους διπλαρώσεις, να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους και να τους κάνεις στο ουίσκυ επάνω να σου πουν..., να σου πουν..., ας σου πουν τα μισά, είναι υπεραρκετά. Και απ'εκεί και πέρα, άλλα απ'αυτά τα θάβεις, άλλα τα καταγράφεις στο αρχείο σου, άλλα στην ατζέντα σου προς άμεση χρήση.

Κάτι άλλο ήθελα να σου πω για τον Ταπί και ειλικρινά έχω ξεχάσει τι είναι αυτό.
 apodytiriakias