Ποινική δίωξη για πράξεις εσχάτης προδοσίας άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Ορνεράκης με αφορμή την αποκάλυψη των«Επικαίρων» για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή κατά τη διάρκεια της….
πρωθυπουργικής θητείας του, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, με την κωδική ονομασία «Πυθία 1». Η εισαγγελική παρέμβαση επιβεβαιώνει πλήρως και δικαιώνει το περιοδικό, το οποίο πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη των σκοτεινών σχεδίων εκείνης της περιόδου, τα αποτελέσματα των οποίων είναι εμφανή σήμερα.
Στο τεύχος 87 (16-22/6/2011) τα «Επίκαιρα» δημοσίευσαν άκρως απόρρητα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα οποία κάποια «συμμαχικά» κράτη ήθελαν νεκρό τον πρώην πρωθυπουργό, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κολιοκώστας, γνωστός για τη νομική του κατάρτιση, το σθένος και την μεγάλη εμπειρία του, παρήγγειλε τον περασμένο Αύγουστο τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν οι αποκαλύψεις του περιοδικού. Η διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης ανατέθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου στον Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Ορνεράκη.
Ο κ. Ορνεράκης ερεύνησε την υπόθεση με επιμονή και εργατικότητα όλο το καλοκαίρι, επιστρατεύοντας τις ευρύτατες νομικές γνώσεις του. Κατά τη διάρκεια της Προκαταρκτικής Έρευνας εξετάσθηκε πληθώρα μαρτύρων (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ανώτατα στελέχη της ΕΥΠ κ.λ.π.), μεταξύ των οποίων ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Προκόπης Παυλόπουλος, ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ κ. Ιωάννης Κοραντής, καθώς και ο σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου Άλεξ Ρόντος.
Από τις καταθέσεις των μαρτύρων και από τα έγγραφα που συνέλεξη η δικαστική έρευνα, επι9βεβαιώθηκαν πλήρως οι αποκαλύψεις των «Επικαίρων». Επιπλέον, από την έρευνα του Εισαγγελέα προέκυψε ότι όχι μόνο υπήρξε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, αλλά τα σχέδια αυτά τέθηκαν και σε εφαρμογή.
Μάλιστα, εις βάρος του τότε πρωθυπουργού υπήρξε και απόπειρα δολοφονίας με την τοποθέτηση βόμβας σε σημείο της διαδρομής που ακολουθούσε όταν επέστρεφε από το σπίτι του στην Ραφήνα.
Η δολοφονία του απετράπη επειδή για λόγους ασφάλειας, μετά τις πληροφορίες της ΕΥΠ, ο τότε πρωθυπουργός άλλαζε συχνά δρομολόγια και την ημέρα τοποθέτησης της βόμβας δεν πέρασε από το συγκεκριμένο σημείο.
Τα αδιάσειστα ευρήματα της ενδελεχούς δικαστικής έρευνας οδήγησαν τον εισαγγελέα Ορνεράκη να ασκήσει ποινική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, ήτοι συνωμοσία σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα –άρθρο 135 παρ. 2-4 σε συνδυασμό με το άρθρο 134 παρ. 2 εδ. Β’ Π.Κ.- και να παραγγείλει τη διενέργεια κύριας ανακρίσεως.
Η κύρια ανάκριση που θα ακολουθήσει αναμένεται να ρίξει άπλετο φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση και να ερευνήσει το ρόλο αλλοδαπών και ημεδαπών, οι οποίοι, προκειμένου να προωθήσουν τα άνομα συμφέροντά τους εις βάρος του ελληνικού λαού, εμπνεύστηκαν, οργάνωσαν και έθεσαν σε εφαρμογή σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας, με βασικό σκοπό να εξαναγκάσουν την αλλαγή σχεδιασμών της κυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής ενεργειακής και οικονομικής πολιτικής.
Το εγκληματικό σχέδιο εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας, όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί από τα «Επίκαιρα», ήταν πολυεπίπεδο και περιελάμβανε άκρατη σκανδαλολογία, υποβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας, απαγωγή επιχειρηματιών, κοινωνική αναταραχή, τρομοκρατικές ενέργειες και πρόκληση προβλημάτων στην εξωτερική πολιτική της χώρας.
Τραγικά γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, όπως οι φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, ο Δεκέμβρης του 2008, ακόμα και ο τρόπος που οδηγήθηκε η χώρα στο ΔΝΤ, απαιτούν διαφορετική πλέον προσέγγιση από την αρχική και αποκτούν άλλη σημασία.
Και είναι πλέον προφανές ακόμα και στους πιο δύσπιστους, ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός του Κώστα Καραμανλή σε θέματα εξωτερικής ενεργειακής και οικονομικής πολιτικής, που θα ωφελούσε πολλαπλάσια την Ελλάδα και θα την θωράκιζε απέναντι σε διεθνή οικονομική κρίση, έπρεπε να ματαιωθεί με κάθε τρόπο.
Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα»
Olympia