13 Μαρ 2013

Λύση στην κατάρα του Τράγου «Μέρφι» δίνει ο προσωπάρχης της ΝΔ


Υπάρχει λύση για την κατάρα του τράγου «Μέρφι» 

Της Μάρας Μπέκα
Θα μπορούσε να είναι μία από τις πολλές παραθλητικές ιστορίες. Κρατάει 67 χρόνια και έχει για πρωταγωνιστές έναν Έλληνα, τον τράγο του και την περίφημη ομάδα....
μπέιζμπολ των Σικάγο Καμπς. Η απίθανη ιστορία ξεκινά στις αρχές του 20ού αιώνα. Όταν ένα ελληνόπουλο από τον Παλαιόπυργο Αρκαδίας, ο Βασίλης Σιάννης σε ηλικία 16 χρονών φεύγει από την Ελλάδα και πηγαίνει Αμερική προκειμένου να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο και να χτίσει τον δικό του μύθο.
Εκεί η μοίρα από το πλύσιμο των πιάτων τον οδηγεί στο δικό του μαγαζί και στην δημιουργία της αυτοκρατορίας του σήμερα. Ο τράγος που τον φώναζε «Μέρφι» ήρθε στην ζωή του τελείως τυχαία αφού τον έσωσε από βέβαιο θάνατο. Για χάρη του μάλιστα ονόμασε την ταβέρνα του, σε «Billy Goat Tavern».
 

Με την συντροφιά του πήγαινε παντού όπως στο γήπεδο για να δει την αγαπημένη του ομάδα. Όμως η δική του αγάπη για τον τράγο του δεν γινόταν κατανοητή από όλους. Έτσι τον Οκτώβριο του 1945 στον τελικό αγώνα μπέιζμπολ, Καμπς-Ντιτρόιτ Τάιγκερς ο τράγος αφήνει τα «σημάδια» του και η μυρωδιά εξόργισε τους φιλάθλους που του φώναξαν να βγει έξω.
Εξοργισμένος ο Βασίλης Σιάννης ανταλλάσει βαριές κουβέντες με τον πρόεδρο της ομάδας κι έφυγε εκτοξεύοντας κατάρες. «Οι Καμπς να μην φτάσουν ποτέ ξανά σε τελικό». Κι η κατάρα έπιασε! Οι Καμπς από τότε δεν έχουν πάρει ποτέ πρωτάθλημα ενώ έχουν φτάσει αρκετές φορές στον τελικό.



Για κάποιους μπορεί να είναι απλά μια παραθρυλική ιστορία μυστηρίου για κάποιους άλλους πραγματικότητα. Το θέμα είναι αν υπάρχει τελικά κατάρα και αν ναι πως θα λυθεί.
Την απάντηση δίνουν στο metrogreece.gr δύο μέλη της οικογένειας Σιάννη, ο Σωτήρης και ο Φώτης οι οποίοι αποκαλύπτουν για πρώτη φορά την πραγματική ιστορία του Μπίλυ, του τράγου Μέρφι και της περίφημης κατάρας των Καμπς.
Η αληθινή ιστορία…
Ο Σωτήρης Σιάννης είναι ο ανιψιός του Βασίλη Σιάννη και εκπρόσωπος της αυτοκρατορίας των Billy Goat στο Σικάγο. Είναι ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας του θείου που είχε ως μασκότ τον τράγο από το 1970.


Από την άλλη και ο Φώτης Σιάννης είναι γνωστός στους χώρους της Συγγρού ως στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά για πολλά χρόνια, και ο προσωπάρχης της ΝΔ σήμερα. Ωστόσο κάνεις δεν περίμενε ότι θα έχει άμεση σχέση με την περίφημη κατάρα του «Billy Goat» που κρατάει 67 ολόκληρα χρόνια και έχει για πρωταγωνιστές τον Αρκά Βασίλη Σιάννη, τον τράγο του και την περίφημη ομάδα μπέιζμπολ των Σικάγο Καμπς.

 Το metrogreece.gr μετά από επικοινωνία που είχε μαζί τους σας παρουσιάσει την απίστευτη ιστορία:
Ο θείος τους γεννήθηκε το 1892 στο Παλαιόπυργο Αρκαδίας. Νεαρός έφηβος έφυγε για Αμερική και συγκεκριμένα στο Σικάγο. Ευφυής και έξυπνος όπως ήταν ξεκίνησε να δουλεύει οπουδήποτε για να ζήσει.
Το 1934 με 200 δολάρια που είχε μαζέψει κατάφερε να αγοράσει το πρώτο του εστιατόριο το «Lincoln Tavern» που αργότερα το μετονόμασε σε «Billy Goat Tavern». Το μαγαζί βρισκόταν στην οδό Μάντισον Σικάγο. Εκεί που σήμερα είναι το γήπεδο των Σικάγο Μπουλς. Δίπλα του βρισκόταν ένα σφαγείο. Ήταν η μέρα που ένας μικρός τράγος ξέφυγε από τα χέρια των σφαγέων του και κρύφτηκε στην είσοδο του μαγαζιού.


Μόλις τον είδε ο θείος τους θεώρησε ότι ήταν τυχερό και κράτησε τον μικρό τράγο σώζοντας τον από βέβαιο θάνατο. Ο θείος Μπιλ τον βάφτισε Μέρφι και τον έκανε μασκότ του μαγαζιού. Οι Αμερικανοί ενθουσιάστηκαν από την πρωτοπόρα ιδέα του και το μαγαζί, από μια απλή ταβέρνα, έγινε το στέκι των VIP. Όλοι οι επώνυμοι του Σικάγου ήθελαν ένα γεύμα ή ένα δείπνο με τον τράγο.
Δέκα χρόνια μετά, το 1944, όταν ο πόλεμος τελείωνε στην Ευρώπη, ο Βασίλης Σιάννης ήταν ένας μεγαλοεπιχειρηματίας στο Σικάγο και επειδή του άρεσε το γήπεδο άνοιξε παρτίδες με την ομάδα μπέιζμπολ του Σικάγου, τους περίφημους Καμπς.
Είχε δικό του θεωρείο στο μεγάλο γήπεδο των 50.000 θέσεων του «Ρίνγκλεϊ Φιλντ» κι από εκεί παρακολουθούσε τα παιχνίδια μαζί με τον Μέρφι τον τράγο του, τη μασκότ του μαγαζιού και γούρι των Καμπς, καθότι πριν από την έναρξη κάθε αγώνα, συνοδευόμενος από το θείο, έκανε το γύρο του αγωνιστικού χώρου, με χειροκροτήματα από το πλήθος.

Τον Οκτώβριος του 1945 οι Καμπς παίζουν τελικό στο μπέιζμπολ, κόντρα στους Ντιτρόιτ Τάιγκερς. Ήταν η 16η φορά που οι Καμπς έφταναν στον τελικό. Μάλιστα, σ’ αυτό το ματς, διεκδικούσαν τον τρίτο τους τίτλο σε εφτά σερί τελικούς! Σπουδαία επιτυχία..
Μετά από τρία ματς με τους Ντιτρόιτ, οι Καμπς ήταν μπροστά 2-1 στις νίκες, σπάζοντας την έδρα των αντιπάλων τους και, στις 6 Οκτωβρίου, τους περίμεναν στο «Ρίνγκλεϊ Φιλντ» για το τέταρτο παιχνίδι που θα έκρινε πολλά.
Στο γήπεδο, ο Μπιλ κι ο τράγος έκαναν και πάλι την καθιερωμένη βόλτα τους και αποθεώθηκαν από την κερκίδα. «Όταν ο τράγος είναι εδώ, εμείς είμαστε πρωταθλητές», τραγουδούσε το πλήθος. Τα πράγματα όμως δεν ξεκίνησαν καλά για τους Καμπς. Στην 4η περίοδο η ομάδα τους ήταν πίσω στο σκορ, 4-1, και οι Ντιτρόιτ ήταν κοντά στο 2-2.
 
Εκείνη ακριβώς τη στιγμή που η αδρεναλίνη των θεατών έφτασε στα ύψη, ο Μέρφι έκανε την... ανάγκη του! Η οσμή του τράγου έπνιξε τους «επισήμους», η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και όλοι στράφηκαν προς τη σουί¬τα του θείου του.
Ο πρόεδρος της ομάδας, Φιλ Ρίνγκλεϊ ζήτησε ευγενικά από τον Μπιλ να πάρει τον τράγο και να βγει έξω από το γήπεδο. Ο Σκιάνης αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον πρόεδρο κι έφυγε εκτοξεύοντας κατάρες. «Οι Καμπς να μην φτάσουν ποτέ ξανά σε τελικό». Έτσι και έγινε.


 Οι Καμπς όχι μόνο έχασαν από το Ντιτρόιτ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ποτέ πρωτάθλημα.
Στο πέρασμα των χρόνων και συγκεκριμένα το 2001 οι Καμπς έγιναν και πάλι πρωταγωνιστές, φτάνοντας στο τελικό με την ομάδα της Καλιφόρνιας. Όμως δεν κατάφεραν να πάρουν το πρωτάθλημα.
Όσο για τον θείο τους έφτιαξε την μεγάλη αλυσίδα της «Ταβέρνας του Τράγου» και πέθανε σε βαθιά γεράματα το 1970...συνεχίζοντας προσωπικά την προσπάθειά του!


Μία είναι η λύση
Ο Φώτης Σιάννης παρόλαυτα έρχεται να συμπληρώσει την απίστευτη ιστορία που ακούγεται με ενδιαφέρον και απορία σε όλο τον κόσμο δίνοντας απάντηση στην αλήθεια του μύθου.
«Η ομάδα των Καμπς πιστεύει την ιδέα της κατάρας εδώ και χρόνια. Προσωπικά πιστεύω ότι τους βολεύει. Θέλουν να δικαιολογήσουν τους λόγους που χάνουν συνεχώς και είναι αδύναμοι για αυτό προβάλουν την κατάρα 67 χρόνια τώρα για διαφημιστικούς λόγους».
Σε ερώτημά μας αν έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες να λυθεί η κατάρα.
Ο κ. Σιάννης τονίζει «Η κατάρα δεν υπάρχει και δεν θα μπορούσε να υπάρχει γιατί η κατάρα δεν είναι ελληνικό προνόμιο και ο θείος μας ήταν Έλληνας. Ένα πράγμα χρειάζεται για να αλλάξει αυτό. Να μάθει ο κόσμος να αγαπά πραγματικά και μάλιστα αυτό που του φαίνεται ότι δεν μπορεί. Δηλαδή ακόμη και ένα τράγο. Αυτή είναι η λύση για την ομάδα και τον πρόεδρο τον Σικάγο Καμπς. Να αγαπήσουν τον τράγο και να ζητήσουν έστω και τώρα συγνώμη στον θείο και στον τράγο Μέρφι».
Κλείνοντας ο προσωπάρχης της ΝΔ, άφησε αιχμή «ότι σύντομα η αυτοκρατορία του Billy Goat θα επαναπατριστεί και θα επιστρέψει στην Ελλάδα, στην χώρα που γέννησε τον Βασίλη Σιάννη με τον απίστευτο μύθο του».
 http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/563589/Lysi-stin-katara-toy-Tragy-%C2%ABMerfi%C2%BB-dinei-o-prosoparchis-tis-ND.aspx