29 Μαρ 2013

«Εναλλακτικό σχέδιο» υπηρετεί η Νέα Μέρα

Ζώης: Στόχος μας η επιβίωση και η ανασυγκρότηση της Ελλάδας

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός εναλλακτικού σχεδίου, πέραν αυτού που προτείνει η τρόικα και εφαρμόζει η κυβέρνηση, εξυπηρετεί η ίδρυση του κόμματος Νέα Μέρα, όπως τόνισε ο ....πρόεδρός του, Χρήστος Ζώης, απευθύνοντας, παράλληλα, πρόσκληση συνεργασίας «σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες σε ένα κοινό στόχο: την επιβίωση και την ανασυγκρότηση».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα», ο κ. Ζώης σημείωσε ότι «μόνος λόγος της ύπαρξης μας είναι να σπουδάσουμε, να σχεδιάσουμε, να παρουσιάσουμε και να προσφέρουμε στους πολίτες αυτό το εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο σε κάθε περίπτωση πια έχει ανάγκη η χώρα. Ακόμα κι αν ήθελε κανείς να παραμείνει στο μνημόνιο, όφειλε να έχει ένα τέτοιο σχέδιο, για να μπορεί να διαπραγματευτεί τη βελτίωση των όρων του μνημονίου. Αντί για αυτό, δεν έχουμε τίποτα».

Και όπως επισήμανε αυτός είναι και ο λόγος που «κάθε φορά βαυκαλιζόμαστε να λέμε ότι διαπραγματευόμαστε αλλά το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, της ανύπαρκτης τελικά διαπραγμάτευσης, είναι χειρότερο όχι από το επιδιωκόμενο, ακόμα και από αυτό που θα ήλπιζε κανείς ότι θα μπορούσε να έχει»

Για τις πιθανές συνεργασίες του κινήματος, ο κ. Ζώης τόνισε: «Θέλουμε να συνεργαστούμε με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες σε ένα κοινό στόχο: την επιβίωση και την ανασυγκρότηση. Με ένα πνεύμα μεταρρυθμιστικό, που δεν θα φοβηθεί να αναμορφώσει ριζικά οτιδήποτε μπορεί αύριο να αποτελεί προϋπόθεση για κοινωνική και οικονομική ευημερία. Μέχρι τις εκλογές, θα μας επιτρέψετε να επιδιώξουμε αυτή τη συμμαχία μέχρι και το 100%. Έστω κι αν αυτό μπορεί να επηρεάσει τα προγράμματα άλλων κομμάτων».

Και πρόσθεσε πως «την επομένη των εκλογών θα έχει μεσολαβήσει ο ελληνικός λαός και θα είμαστε υποχρεωμένοι να ακούσουμε την ετυμηγορία του. Και να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη αυτή την ετυμηγορία και να δούμε τι επιτάσσει ο ελληνικός λαός σε μας και το εθνικό συμφέρον να κάνουμε».
 newsbeast.gr