6 Μαρ 2013

Το σχέδιο της Τρόικας είναι να «βγάλει από την μέση τους έλληνες τραπεζίτες»

Το βαθύτερο σχέδιο της Τρόικας είναι να «βγάλει από την μέση τους έλληνες τραπεζίτες» – Το σύστημα να μην επαναπαυτεί στο 10% της ελάχιστης συμμετοχής στις αμκ, να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες – Τραγικό λάθος η αντικατάσταση των managers
Το βαθύτερο σχέδιο της Τρόικας είναι να....
«βγάλει από την μέση τους έλληνες τραπεζίτες» – Το σύστημα να μην επαναπαυτεί στο 10% της ελάχιστης συμμετοχής στις αμκ, να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες – Τραγικό λάθος η αντικατάσταση των managers.  To βαθύτερο σχέδιο της Τρόικας είναι να βγάλει από την μέση τους έλληνες τραπεζίτες.
Σύμφωνα με πηγές που δεν αμφισβητούνται ούτε για την εγκυρότητα τους ούτε για την πρόσβαση τους σε «τόσο λεπτές και κρίσιμες πληροφορίες» υπάρχει σχέδιο που θα ξεδιπλωθεί το επόμενο διάστημα και που απώτερος στόχος θα είναι η αντικατάσταση των διοικήσεων.
Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα μπορεί να εμφανίζεται προς τους τραπεζίτες  «άνετο» αλλά παρασκηνιακώς φαίνεται ότι για το θεαθήναι μπορεί να  αντιδράσει αλλά κατ΄ ουσία συναινεί στις όποιες αλλαγές προτείνει η  Τρόικα.
Η εσφαλμένη και επικίνδυνη συλλογιστική της Τρόικα είναι ότι  και οι τραπεζίτες έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στα ανομία που  επικράτησε και επικρατεί στην χώρα.
Ήταν χρηματοδότες κομμάτων, επιχειρηματιών και συστημάτων και πρέπει να υπάρξει κάθαρση.
Κάθαρση  μόνο με επιτρόπους δεν μπορεί να υπάρξει και για τον λόγο αυτό στους  επόμενους μήνες θα βρίσκουν προσχηματικούς τρόπους για να βάλουν στο  επίκεντρο τους τραπεζίτες.
Δυστυχώς η άποψη αυτή είναι λανθασμένη.
Το  τραπεζικό προσωπικό, οι managers των ελληνικών τραπεζών, κατά την άποψη  μας έχουν αποκτήσει τέτοια εμπειρία και δεξιότητες που θα ήταν  καταστροφική εξέλιξη αν τους απομάκρυναν.
Οι τράπεζες μπορούν να περιθωριοποιηθούν ή να ισχυροποιηθούν από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι διοικήσεις.
Σε κάθε περίπτωση πάντως θα ήταν όχι απλά ένα πισωγύρισμα θα ήταν επικίνδυνη εξέλιξη.
Η  Τρόικα δεν κόπτεται μόνο για την διαφάνεια, η Τρόικα θέλει να  χρησιμοποιήσει το banking μέσω αχυρανθρώπων ώστε να ελέγξει πλήρως την  οικονομία.
Οι έλληνες τραπεζίτες θεωρούμε ότι στην πλειονότητα τους αποτελούν τις καλύτερες επιλογές για το banking.
Θα  πρέπει να αποτραπεί με κάθε κόστος το σχέδιο αποπομπής των τραπεζιτών,  θα πρέπει να αποτραπεί με κάθε κόστος το σχέδιο εγκατάστασης  αχυρανθρώπων από την Τρόικα.
Η Τρόικα επαγγέλλεται την κάθαρση αλλά οι μεθόδους που χρησιμοποιεί είναι επικίνδυνες.
Χρησιμοποιεί μέτριας διαλογής προσωπικό, πειθήνια όργανα που μόνο εκτελούν χωρίς βούληση και άποψη.
Η Τρόικα θέλει να δημιουργήσει το δικό της σύστημα στην Ελλάδα ελέγχοντας πλήρως και το banking.
Μην τρέφουν αυταπάτες οι πολίτες.
Η γεύση, το χρώμα του χρήματος είναι πάντα ίδιο.
Η Τρόικα ακολουθεί επικίνδυνα μονοπάτια.
Οι τραπεζίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Καλύπτοντας  το 10% της ελάχιστης συμμετοχής στις αμκ μειώνουν τις πιθανότητες  εξωθεσμικής  παρέμβασης αλλά προσοχή η Τρόικα θα βρει τρόπους για να  παρεισφρήσει δόλια στο σύστημα.
Οι τράπεζες και οι τραπεζίτες προσεχώς θα πρέπει να λάβουν πρωτοβουλίες ώστε να περάσουν ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι όχι απλά είναι χρήσιμοι όχι απλά είναι αναγκαίοι αλλά η παρουσία τους διασφαλίζει την σταθερότητα στο ελληνικό banking.
Προσεχώς θα υπάρξουν δυναμικές πρωτοβουλίες ειδικά από την Πειραιώς και από την Alpha bank.
Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος είναι άβουλο και δεν τολμά να αντικρούσει ότι λέει η Τρόικα.
Τραπεζίτες μην υποτιμήσετε το κείμενο αυτό.
Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr