14 Μαρ 2013

Ρήγμα στην «αυτόνομη – μαχητική» ΠΑΣΚΕ

«Δεν είμαστε μνημονιακοί, ούτε κομματικά εξαρτώμενοι». Αυτό είναι το μήνυμα των στελεχών της ΠΑΣΚΕ, που ενόψει του 35ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου, επιδιώκοντας να φανεί η  …
αποσύνδεσή της από το «μητρικό» της κόμμα, το ΠΑΣΟΚ.
Μπροστά στο ισχυρό ενδεχόμενο να εμφανιστεί διασπαστικό ψηφοδέλτιο που θα προκαλέσει ρήγμα στο εσωτερικό της συνδικαλιστικής παράταξης, στελέχη της ΠΑΣΚΕ προσπαθούν ενεργοποιώντας τους ισχυρούς μηχανισμούς που ακόμη διαθέτουν, να διατηρήσουν έστω ένα σημαντικό μέρος από τις δυνάμεις της, στο κρίσιμο συνέδριο της ΓΣΕΕ που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη. Οι… εκλογομάγειρες κάνουν λόγο για σημαντική μείωση της δύναμής της, χάνοντας ακόμη και 5 μέλη από τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας. Σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τις διαρροές, στελέχη της ΠΑΣΚΕ έδωσαν συνέντευξη τύπου κατά την οποία μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι είναι «η αυτόνομη μεγάλη συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων και όχι το παράρτημα και το μακρύ χέρι κανενός κόμματος-κυβέρνησης-εργοδότη ή μηχανισμού», αν και «σταθερά προσανατολισμένη στην προοδευτική-δημοκρατική και σοσιαλιστική εξέλιξη των πραγμάτων, της κοινωνίας και της οικονομίας».
Όσον αφορά στα περί …μνημονιακών θέσεων, ξεκαθαρίστηκε ότι «η ΠΑΣΚΕ έχει ριζική, ιδεολογική, πολιτική και ουσιαστική διαφωνία με τις μνημονικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές», ενώ αυτοπροσδιορίστηκε ως «αυτόνομη-μαχητική-προοδευτική και αυθεντικά ταξική συνδικαλιστική παράταξη, που μάχεται με κάθε τρόπο και μέσο για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων».
Στην ουσία πάντως, η ΠΑΣΚΕ αφενός δεν άσκησε καμία κριτική στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, δεν παρουσίασε οποιαδήποτε πρόταση παρά αρκέστηκε να κριτικάρει τις προτάσεις των άλλων και βεβαίως, ούτε λόγος για αυτοκριτική!

http://www.matrix24.gr