2 Μαρ 2013

Μπάχαλο στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ από τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ στελεχών. Τα τελευταία νέα από τη μάχη της λίστας για την εκλογή του νέου οργάνου

Το στίγμα της έντονης εσωτερικής αντιπαράθεσης έχει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, παρότι το κόμμα αυτό βρίσκεται στο ¼ της παραδοσιακής εκλογικής του δύναμης και στο… 1/8 σε επίπεδο δημοσκοπήσεων.
Προ ολίγου ο εκ των τοποτηρητών του Ευαγ. Βενιζέλου στην Ιπποκράτους Γιάννης Πέππας ξιφούλκησε κατά....
παπανδρεϊκών άλλοτε στελεχών του κόμματος, κατονομάζοντας τρεις πρώην γραμματείς του Εθνικού Συμβουλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας έρθουν ο Ραγκούσης, η Ξενογιαννακοπούλου και ο Ξυνίδης να πληρώσουν το ρεύμα στα κεντρικά γραφεία και να απολύσουν τους (σ.σ. απλήρωτους εδώ και 13 μήνες) εργαζόμενους του κόμματος».
 Την ίδια ώρα συνεχίζεται η «λιστομαχία» για την ανάδειξη των 120 μελών του νέου Εθνικού Συμβουλίου, που θα αναδειχθούν απόψε. Την τελευταία στιγμή επετεύχθη πολιτική συμφωνία ανάμεσα στην «ομάδα των 75» (Καρχιμάκης, Νιώτης, Π. Οικονόμου κ.α.) και σε εκείνη που έχουν συγκροτήσει πρώην υφυπουργοί του Γ. Παπανδρέου για κοινή σταυροδότηση στη σχετική ψηφοφορία.
Αντίθετα, από την πλευρά των βενιζελικών ιδιαίτερη κινητικότητα στη διακίνηση της λίστας παρατηρείται από την πλευρά στελεχών της νεότερης γενιάς (Νίκος Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Άγγελος Τόλκας, Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου κ.α.) στελέχη της οποίας καθόρισαν τη «γραμμή» κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινού δείπνου εργασίας σε εστιατόριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. /www.lykavitos.gr