11 Μαρ 2013

Βενιζέλος: Αυτή την κυβέρνηση δεν τη χαρίζουμε στη ΝΔ


EvangelosVenizelos11
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον Real FM  δεν έκρυψε την ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, επαναλαμβάνοντας ότι δεν αντέχει άλλα μέτρα η κοινωνία. Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μπουν στην κυβέρνηση στελέχη πρώτης γραμμής από το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά:  «Αυτή την κυβέρνηση δεν την...
χαρίζουμε σε κανέναν και ιδίως δεν την χαρίζουμε στη ΝΔ. Δεν μπορεί να είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο λάθος της τρόικας είναι  πως δεν επιτρέπει να γίνου ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ για το ειδικό τέλος της ΔΕΗ τόνισε ότι πρέπει να αντικατασταθεί με έναν ενιαίο φόρο ακινήτων.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την Τρόικα και η κυβέρνηση να επιμείνει στις θέσεις της.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, επίσης, ότι μπορεί να πετύχει η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, χωρίς να γίνουν απολύσεις, αλλά με την αξιολόγηση και το σχέδιο για την κινητικότητα των υπαλλήλων.
Στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να αναβαθμίσει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, με την παρουσία στελεχών πρώτης γραμμής, αλλά και του ίδιου από τη θέση του αντιπροέδρου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: «Εμείς ακολουθούμε μια γραμμή ευθύνης η οποία είναι δεδομένη και η οποία επικυρώθηκε, ουσιαστικά ομόφωνα από το συνέδριο. Και τι λέμε με την κυβέρνηση; Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να είναι μια κυβέρνηση εκτάκτων συνθηκών και μεγάλης αποτελεσματικότητας», και πρόσθεσε: «Αυτή την κυβέρνηση δεν την χαρίζουμε σε κανέναν και ιδίως δεν την χαρίζουμε στη ΝΔ. Δεν μπορεί να είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι μια κυβέρνηση η οποία ακολουθεί μια στρατηγική την οποία την ξεκινήσαμε μόνοι μας με μεγάλο κόστος και ήρθαν μετά οι άλλοι και συστρατεύτηκαν στην στρατηγική αυτή. Αρα εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταθεί η χώρα, για να σταθούν πολίτες όρθιοι, να μην υποστούν άλλες θυσίες, να αποκτήσουν προοπτική. Λοιπόν θα μπούμε μπροστά».
http://ysterografa.gr