27 Μαρ 2013

Στους πόσους διορισμούς της Τάνιας Ιακωβίδου σταματάμε;



Η πρώην παρτενέρ του Γρηγόρη Αρναούτογλου αυτή τη φορά έγινε πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πού θα πάει, κάποια στιγμή θα βρει τον διορισμό που της αξίζει.
Αν έβγαινε ποτέ ταινία με τη ζωή της, θα...
λεγόταν «Τάνια Ιακωβίδου: Ο άνθρωπος που έβλεπε τις κομματικές θέσεις να περνούν (από το βιογραφικό της)». Κι αυτό γιατί η δημοσιογράφος - πολιτισμιολόγος, όπως την αποκαλούν τα επίσημα έγγραφα (ίσως επειδή πολλές φορές στο παρελθόν έχει βγει με λινκ σε μεσημεριανές εκπομπές για να σχολιάσει θέματα πολιτισμικού περιεχομένου όπως η Ευγενία Μανωλίδου, η Σίσσυ Χρηστίδου ή ο Χρήστος Φερεντίνος) έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστα χρόνια να υπηρετήσει σε θέσεις που άλλοι πολύ πιο μορφωμένοι και ειδικοί δεν τα έχουν καταφέρει. Αρχικά ήταν ο διορισμός της από τον Αντώνη Σαμαρά στη θέση της αναπληρώτριας γραμματέα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης του κόμματος. Μετά διορίστηκε στη θέση ειδικού συμβούλου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (έξι μήνες) στο γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Και τώρα έρχεται, με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο διορισμός της στη θέση της προέδρου του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
«Με 2 ετών θητεία στη Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης του κυβερνώντος κόμματος, με σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό του Πανεπιστημίου Πατρών, με εξειδίκευση στον τομέα θεσμοί και ανθρώπινα δικαιώματα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας συντάξει το πρόγραμμα Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της ΝΔ, έχοντας συμμετάσχει στο Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που συντάσσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και με θητεία συμβούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην αρμόδια Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης η δημοσιογράφος - πολιτισμιολόγος και πολιτευτής της ΝΔ στη Β' Αθήνας Τάνια Ιακωβίδου είναι με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και με τη σύμφωνη γνώμη της τριμερούς συγκυβέρνησης η νέα πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Προφανώς ούτε στην περίπτωση αυτή βρέθηκε κάποιος πιο κατάλληλος από την πάλαι ποτέ συμπαρουσιάστρια του Γρηγόρη Αρναούτογλου να γίνει πρόεδρος.
Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι η μόνη θέση που δεν κατάφερε να κερδίσει η κα Ιακωβίδου είναι της βουλευτή (πρώτα με το ΛΑΟΣ και μετά με τη Νέα Δημοκρατία, αφού ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει). Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως εκεί δεν υπάρχουν διορισμοί.
καμαρινια