15 Μαρ 2013

Πως ο Σκόλα έχασε την Αγία Έδρα από τον Πάπα Φραγκίσκο


Cardinal-Angelo-Scola
Το φαβορί για την θέση του Πάπα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες από το Βατικανό αλλά και τις εκτιμήσεις των πρακτορείων στοιχημάτων, ο Αρχιεπίσκοπος του Μιλάνο Angelo Scola. Οι υποστηρικτές του έκαναν καμπάνια για να πείσουν μεγάλο μέρος των Καρδιναλίων. Όμως δεν κατάφεραν να ....
πείσουν ικανό αριθμό τους.
Η πρώτη τάση στο Κονκλάβιο δεν έδειχνε ότι τελικός νικητής θα ήταν ο Jorge Mario Bergoglio, όπως ανέφερε στο CNN ο γνώστης των ενδότερων του Βατικανού Marco Politi.
«Οι υποστηρικτές του Αρχιεπίσκοπου από το Μιλάνο Scola ήταν αποφασισμένοι να τον οδηγήσουν στον παπικό θρόνο. Αλλά στις πρώτες ψηφοφορίες δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρεύμα, ώστε να πάρει ολοένα και περισσότερες ψήφους», είπε ο Politi.
Εντέλει ο Scola σταμάτησε την καμπάνια του και επιδίωξε συμβιβαστική λύση. Αμέσως μετά οι Καρδινάλιοι κατέληξαν στον Bergoglio.
Οι πληροφορίες αυτές συμπίπτουν με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου της Κολωνίας και Καρδιναλίου Joachim Meisner. «Το είχα φανταστεί φυσικά αλλιώς», είπε εκείνος, διευκρινίζοντας ότι το μυαλό του δεν πήγαινε στον Bergoglio. Την απόφαση να επιλεγεί τελικά αυτός περιέγραψε σαν «ολοήμερη διαδικασία», η οποία ολοκληρώθηκε μετά από συνομιλίες και διαδοχικές ψηφοφορίες.
Ως γνωστόν, ήταν ο Αργεντινός Jorge Mario Bergoglio αυτός που συγκέντρωσε τελικά τις απαραίτητες 77 ψήφους των Καρδιναλίων και αναγορεύθηκε σε Πάπας, επιλέγοντας το όνομα Φραγκίσκος.
http://ysterografa.gr