18 Μαρ 2013

Το Μουσείο της Ακρόπολης κάνει τη διαφορά

Σε μία δύσκολη εποχή για τα μουσεία, το Μουσείο της Ακρόπολης κάνει τη διαφορά και προσπαθεί διαρκώς να διατηρήσει τον τίτλο του ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Στις 25 Μαρτίου, όποιος θέλει να τιμήσει με εναλλακτικό τρόπο την εθνική επέτειο, μπορεί ...
να επισκεφθεί το Μουσείο μιας και ετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων. Η είσοδος μάλιστα θα είναι ελεύθερη.
Το κοινό θα παρακολουθήσει τη νέα παρουσίαση του εργαστηρίου αρχαίας τεχνολογίας ενώ οι ειδικοί θα μιλήσουν για τη διαδικασία καθαρισμού των αγαλμάτων με χρήση σύγχρονης τεχνολογίας λέιζερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος συντήρησης των Καρυάτιδων βραβεύτηκε από το International Institute for Conservation με το βραβείο Keck το 2012. Ο εορτασμός βέβαια θα ήταν ελλιπής χωρίς μουσική οπότε στην αίθουσα του Παρθενώνα θα υπάρχει ζωντανά με τραγούδια αφιερωμένα στον έρωτα. Παρουσιάσεις σχετικά με τη μοναδική συλλογή αρχαϊκών αγαλμάτων αλλά και παιχνίδια για τα παιδιά καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου μέσα από τα προγράμματα «Αναζητώντας τη Θεά Αθηνά» και «Αρχαϊκά Χρώματα» συνδυάζοντας τη γνώση με την ψυχαγωγία. Όσο για το παραδοσιακό, καθιερωμένο γεύμα της συγκεκριμένης ημέρας, θα σερβίρεται στο εστιατόριο με την υπέροχη θέα.
Παράλληλα, μέχρι το Πάσχα συνεχίζονται οι βραδιές μουσικής με ιδιαίτερα θέματα από επιλεγμένα μουσικά σύνολα. Απόψε, θα παρουσιαστούν «Μουσικά Αριστουργήματα της Πολωνίας» με ρομαντικά κομμάτια σημαντικών συνθετών της χώρας. Στις 12 Απριλίου σειρά έχει η Ισπανία ενώ στις 26 του ίδιου μήνα «το Φλάουτο του Πανός συναντά το Γαλλικό Ρομαντισμό». Το εργαστήριο Τεχνών είναι διαθέσιμο καθημερινά ενώ οι εκθεσιακές δράσεις ανανεώνονται συνεχώς. Το Μουσείο της Ακρόπολης σέβεται το περιεχόμενο του επιχειρώντας ωστόσο να το κάνει όλο και πιο προσιτό με τα «φρέσκα» και ευφάνταστα προγράμματα του.
υστερογραφα