8 Μαρ 2013

Άρπαξε την σκυτάλη που πέταξε ο Αυγενάκης


Ξαναθυμήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων ο νεοφιλελεύθερος οπαδός της Ντόρας και υποψήφιος των Ταύρων του Μάνου, ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης αρπάζοντας την σκυτάλη που πέταξε το «πουλέν» της Ντόρας Λευτέρης Αυγενάκης. Θυμίζουμε ότι ο Ηρακλειώτης πολιτικός είχε σηκώσει ψηλά το θέμα των «δανεικών» των κομμάτων ζητώντας μέχρι και...
την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη όσο ήταν βουλευτής της Ντόρας….  Τη σημαία υπέστειλε ασμένως για να ξαναγυρίσει στο μαντρί τον Ιούνιο του 2012 και έκτοτε τηρεί σιγήν ιχθύος για τα χρωστούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ο Σκυλακάκης που δεν ακολούθησε την Ντόρα Μπακογιάννη στο προσκύνημα της στον Αντώνη Σαμαρά ζητά σήμερα την διερεύνηση του θέματος των νέων "δανεικών και αγύριστων", που πήραν από τις τράπεζες το 2012 η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως είχε δεσμευτεί, καθώς έγινε κατά παράβαση των θεμιτών τραπεζικών κριτηρίων και παρά τις δεσμεύσεις της ΕΕ για το αντίθετο. Συγκεκριμένα, με βάση τους ισολογισμούς τους τα δύο κόμματα της εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αύξησαν το 2012 τον δανεισμό τους κατά σχεδόν 30 εκ. ευρώ. Η ΝΔ ειδικότερα το ομολογεί αυτό στο δικό της ισολογισμό αναφέροντας ολογράφως ότι ο δανεισμός της αυξήθηκε από τα 132 στα 145 εκ. ευρώ, ενώ για το ΠΑΣΟΚ η σχετική διαπίστωση προκύπτει από την ελλειμματική του διαχείριση (νέο έλλειμμα 14,8 εκ. ευρώ). Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι στο τέλος του 2011 ήδη ο δανεισμός τους ξεπερνούσε τα 230 εκ. ευρώ και παρά το γεγονός ότι την ίδια χρονιά, η πιστωτική επέκταση του ιδιωτικού τομέα μειωνόταν κατά 7% και επιβάλλονταν δραστικές περικοπές και υπέρμετρη φορολογία στον ελληνικό λαό.