4 Μαρ 2013

Σημεία και τέρατα στον ΟΠΑΠ: Αποφάσισαν αιφνιδιαστικά να ανανεώσουν την σύμβαση με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ πριν την ιδιωτικοποίηση!

Πρωτοφανής απόφαση - και ομόφωνη μάλιστα - του ΔΣ του ΟΠΑΠ, ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί!

Σύμφωνα με αυτή στις 26/3- πριν δηλαδή ολοκληρωθεί η πώληση του 33% της ΟΠΑΠ- η Γενική Συνέλευση της εταιρείας θα κληθεί να αποφασίσει για την ανανέωση της διαβόητης σύμβασης με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ, για τον ....τεχνολογικό εξοπλισμό του Οργανισμού.

Η κίνηση αυτή θεωρείται από παράγοντες της αγοράς ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ προς τους υποψήφιους αγοραστές, αφού κυριολεκτικά "δένει" πισθάγκωνα  τον νέο ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ-τουλάχιστον για τρία χρόνια. 
Παράλληλα αναμένεται να προκαλέσει πιθανό κύμα ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ επενδυτών από την σε εξέλιξη διαδικασία η οποία βρίσκεται στην τελική της ευθεία. 
Οι οποίοι προφανώς και δεν θα αποδεχτούν αυτή την "περίεργη" μεθόδευση της διοίκησης Λουρόπουλου.

Είναι φανερό πως βρίσκετε σε πλήρη εξέλιξη απόπειρα ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ της πιο σημαντικής ιδιωτικοποίησης της κυβέρνησης Σαμαρά, αυτή του ΟΠΑΠ,  η οποία εάν δεν υλοποιηθεί θα προκαλέσει απρόβλεπτες εξελίξεις και ανατροπές και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Υπενθυμίζεται επίσης πως για μια αντίστοιχη μεθόδευση της διοίκησης Σπανουδάκη τον Ιούλιο του 2012, "φαγώθηκε" σε μια νύχτα ο προηγούμενος πρόεδρος του ΟΠΑΠ, μετά από απαίτηση της Τρόικα.


Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Capital.gr

Τη σύγληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 26 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη, αποφάσισε η διοίκησ του ΟΠΑΠ, όπου μεταξύ άλλων  θα συζητηθεί η αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών του Δ.Σ. και η έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης με την Intralot.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στα γραφεία της εταιρείας, Λεωφόρος Κηφισού, αριθμός 62, Περιστέρι – Αττικής,

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

- Ανακοίνωση εκλογής μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών.

- Έγκριση αντικατάστασης μελών Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 37 του ν. 3693/2008.

- Έγκριση Σχεδίου Σύμβασης, μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot με αντικείμενο την «προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, για νέο λειτουργικό σύστημα όλων των παιχνιδιών της εταιρείας και τη μετάβαση των υφισταμένων λειτουργιών του ΟΠΑΠ σε αυτό, καθώς επίσης και για την παροχή υπηρεσιών προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του υπό προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού».

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του Νόμου απαρτίας, για το σύνολο ή για ορισμένα θέματα της αρχικής ημερήσιας διάταξης, οι μέτοχοι καλούνται εκ νέου σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 6η  Απριλίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 12:00 στα γραφεία και έδρα της εταιρείας, Λεωφόρος Κηφισού αριθμός 62 - Περιστέρι.

Όπως αναφέρεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το Δ.Σ. της  εταιρίας αποφάσισε, κατά τη συνεδρίασή του της 2ας  Μαρτίου,  ομόφωνα, να ολοκληρώσει τη διαδικασία του διαγωνισμού σε σχέση με την επιλογή του τεχνολογικού παρόχου του κεντρικού συστήματος με την υποψήφια ανάδοχο Intralot.

Μετά από συστηματική επανεξέταση των τεχνικών και οικονομικών όρων και διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν με την Intralot, επετεύχθη αξιόλογη βελτίωση στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού σχετικά με τη χρονική δέσμευση της εταιρίας, που διαμορφώνεται σε τρία έτη, περίοδος μετά την οποία η εταιρία θα έχει δικαίωμα να επαναδιαπραγματευτεί ή να καταγγείλει τη σύμβαση.

Η νέα σύμβαση τεχνολογικού παρόχου εξασφαλίζει στην εταιρεία ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα, προσδίδοντας ταυτόχρονα βεβαιότητα στο επενδυτικό κοινό αλλά και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την απόκτηση του 33% των μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ, ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί αδιάλειπτα και απρόσκοπτα μετά την 30.07.2013. Μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, το προς υπογραφή κείμενο της νέας σύμβασης θα αναρτηθεί στην ψηφιακή βάση δεδομένων (Virtual Data Room) που έχει δημιουργηθεί για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.


Η νέα σύμβαση θα καλύπτει την προμήθεια λογισμικού, εξοπλισμού και υπηρεσιών υλοποίησης και υποστήριξης για το κεντρικό σύστημα της εταιρίας το οποίο θα διασφαλίζει την πλήρη  διεξαγωγή και διάθεση των 11 παιχνιδιών της (Στοίχημα και Αριθμοπαιγνίδια), καθώς και την προμήθεια ορισμένων περιφερειακών συστημάτων.

Οι εργασίες υλοποίησης του νέου συστήματος θα αρχίσουν αμέσως, μετά την υπογραφή της νέας σύμβασης.

 Τέλος, επειδή η νέα σύμβαση είναι ουσιώδους σημασίας για την εταιρία και τους μετόχους της, το Διοικητικό Συμβούλιο, στην ίδια συνεδρίαση, αποφάσισε να συγκαλέσει άμεσα την Γενική Συνέλευση, και να ζητήσει την έγκριση της νέας σύμβασης προ της υπογραφής της - όπως αυτή η σύμβαση προβλέπεται από τον διεξαχθέντα διαγωνισμό και όπως θα τροποποιηθεί σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες και εξελίξεις.
λυκαβητος