7 Μαρ 2013

Ο Λαλιώτης, ο "Αρκούδος" και η... σχεδία του ΠΑΣΟΚ



Μερικά ωραία χαριτωμένα και κυρίως πολιτικά παραλειπόμενα από το Συνέδριο του ΠαΣοΚ: 
Η έκπληξη ορισμένων στελεχών από την υποδοχή που έγινε στον κ. Γ. Παπανδρέου κατά την είσοδό του στην αίθουσα ήταν μεγαλύτερη από τον θόρυβο που προκάλεσαν οι.... ιαχές διαφόρων «αμετανόητων», όπως «το ΠαΣοΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό». 
Να, πάρτε για παράδειγμα το κ. Κ. Λαλιώτη, ο οποίος-σύμφωνα με τον "Βηματοδότη"- παρακολουθούσε και αυτός από μία γωνία την είσοδο του πρώην Πρωθυπουργού. Σε κάποια στιγμή, μου είπαν, κάποιος τον ρώτησε; «Τι συμβαίνει τώρα;». Και ο κ. Λαλιώτης έδωσε μία από τις γνωστές δηλητηριώδεις απαντήσεις που συνηθίζει να λέει: «Η σχέση τους με τον Παπανδρέου είναι καρμική».
Σκηνή δεύτερη, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά ένα εκ των πιστών συνεργατών του κ. Γ. Παπανδρέου, που δεν είναι άλλος από τον κ. Ν. Αθανασάκη, τον οπίο αποκαλούν εχθροί και φίλοι«Αρκούδο»
Ήταν η ώρα που ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος μιλούσε για το σχέδιο που έχει το ΠαΣοΚ ενάντια στην κρίση. Και ο «Αρκούδος» στράφηκε σε έναν «σύντροφο» που καθόταν πλάι του και του είπε χαμογελώντας: «Το ΠαΣοΚ δεν θέλει σχέδιο, σχεδία θέλει». Έπεσε βεβαίως γέλως. Περισσότερος όμως γέλως έπεσε όταν το «τσιτάτο» του κ. Αθανασάκη μεταφέρθηκε σ΄έναν πρώην υπουργό του ΠαΣοΚ, που εδώ και κάποια χρόνια το έχει εγκαταλείψει, χωρίς όμως να εγκαταλείψει και το μένος του προς το Κίνημα: «Γιατί χωράει το ΠαΣοΚ σε μία σχεδία;», είπε με εμφανή την κακία στην έκφρασή του.
λυκαβητος