30 Μαρ 2013

(Και) ο Αναστασιάδης ...ανακάλυψε, τώρα, την ανάπτυξη


Παράλληλα με την απόφαση για μείωση της τιμής του ηλεκτρισμού κατά τουλάχιστον 9,5%, η Κυβέρνηση προωθεί και την αδειοδότηση ξενοδοχειακών και βιομηχανικών μονάδων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ώστε να έχουν....
αυτάρκεια ενέργειας και να μην πληρώνουν καθόλου ρεύμα στην ΑΗΚ.
Αυτό αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο μεγάλης συνέντευξης που παραχώρησε στον «Φιλελεύθερο» και θα δημοσιευθεί στην αυριανή έκδοση. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέπτυξε στον «Φιλελεύθερο» μια σειρά από μέτρα, που θα προωθηθούν αμέσως ως απάντηση στην κρίση.
Το μέτρο με την αδειοδότηση φωτοβολταϊκής παραγωγής ενέργειας από επιχειρήσεις θεωρείται πολύ σημαντικό, καθώς σήμερα κάτι τέτοιο είναι ασύμφορο και οι βιομηχανίες παραμένουν εγκλωβισμένες στα τιμολόγια της ΑΗΚ, που αποτελούν ένα από τα πιο μεγάλα κόστα τους.
Όπως είπε, οι μονάδες αυτές θα είναι επιχορηγημένες και το κόστος τους θα κυμαίνεται από €3.000 μέχρι €5.000, ανάλογα με τη χώρα εισαγωγής. Εντός 15 ημερών, όπως διαβεβαίωσε, αναμένει αποτελέσματα μετά από τις οδηγίες που έδωσε για να προωθηθεί αμέσως η απόφαση. Μια σειρά άλλα μέτρα αποφασίστηκε να προωθηθούν τάχιστα για να αντιμετωπίσουν επιθετικά την κατάσταση, αλλά για να αρχίσουν να εφαρμόζονται πρέπει να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με την Τρόικα, να υπογραφτεί το Μνημόνιο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη και να εστιαστεί πλέον η προσοχή στην ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Στη συνέντευξη του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιέγραψε τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στο Γιούρογκρουπ, την κατάσταση με τις τράπεζες, καθώς και τις ρυθμίσεις που θα γίνουν ώστε το αποτέλεσμα της ερευνητικής επιτροπής που διορίστηκε να καταστεί δεσμευτικό και πολλά άλλα.
 opinion24