21 Μαρ 2013

Ο Μεντβέντεφ απείλησε το ευρώ!


Vladimir-Putin-Dmitry-Medvedev
Η Ρωσία μπορεί να επανεξετάσει την ποσότητα των ευρώ που διατηρεί στα κρατικά της συναλλαγματικά αποθέματα λόγω των χειρισμών της ευρωζώνης κατά την διάσωση της Κύπρου.
Αυτή την έμμεση αλλά σαφή απειλή εκτόξευσε σήμερα από τη .....
Μόσχα ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Medvedev. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, απάντησε όταν ρωτήθηκε για το εάν η κατάσταση στην Κύπρο αποτελεί λόγω μείωσης των αποθεμάτων σε ευρώ:
«Θα ήθελα να απαντήσω με αισιόδοξο τρόπο αλλά πρέπει να πω ότι αυτός είναι λόγος επανεξέτασης»
Την 1η Ιανουαρίου στα συναλλαγματικά αποθεματικά της Ρωσίας, τέταρτα μεγαλύτερα στον κόσμο, περιλαμβάνονταν κατά 42% ευρώ.
«Αυτά είναι πολλά λεφτά για εμάς, όπως και για κάθε άλλη χώρα. Η προβλεψιμότητα είναι σημαντική, ενώ η πρόταση (εννοεί η φορολόγηση των καταθέσεων) ήταν όχι μόνο απρόβλεπτη αλλά αποδεικτική συγκεκριμένης ανεπάρκειας», προσέθεσε ο Μεντβέντεφ, ενώ εξέφρασε και άλλες ανησυχίες:
«Αν μπορεί να γίνει στην Κύπρο, γιατί όχι στην Ισπανία, την Ιταλία ή σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν δημοσιονομικά προβλήματα; Αύριο θα αρχίσουν να δημεύουν καταθέσεις και εκεί. Είναι λόγος να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε».
Θυμίζουμε ότι χθες ο Medvedev ανέφερε ότι η ΕΕ συμπεριφέρεται σαν «ταύρος σε υαλοπωλείο» και συνέκρινε της ευρωπαϊκές προτάσεις για την διάσωση της Κύπρου με την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.
http://ysterografa.gr