10 Μαρ 2013

Ήρθε η ώρα των Ελληνορθοδόξων του Λιβάνου!

Ο μεγάλος Ηγέτης Hassan Nasralah, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των αδικημένων ΅Ελληνορθοδόξων του Λιβάνου
Του Ι.Κ.
Ο νόμος που ονομάζεται ως Orthodox Gathering Proposal (Πρόταση για τη Συγκέντρωση των Ορθοδόξων), που φέρνει ο Hasan Nasralah μαζί με τους συμμάχους της 8 March Alliance ( Free Patriotic movement του στρατηγού Μισέλ Αούν,SSNP και άλλους), ανατρέπει τις.... αδικίες εις βάρος των Χριστιανών, αλλά ειδικά εις βάρος των Ελληνορθοδόξων και των Ελλήνων Μελκιτών, στο εκλογικό σύστημα του Λιβάνου.
Στο Λίβανο ο πληθυσμός είναι 27% Σουνίτες, 27% Σιίτες, 21% Μαρονίτες, 8 % Ελληνορθόδοξοι, 5% Ελληνες Μελκίτες (Ελληνες Καθολικοί), 5% Δρούζοι και αρκετές μικρότερες κοινότητες Χριστιανών, Αρμένιοι κ.α.
Η Ελληνορθόδοξη κοινότητα και οι Μελκίτες ήταν πάντα, η...
πιο αδικημένη θρησκευτική κοινότητα και στο περιθώριο της εξουσίας.Σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας ο Πρόεδρος της χώρας είναι πάντα Μαρωνίτης, ο πρωθυπουργός Σουνίτης και ο Πρόεδρος της Βουλής Σιϊτης.
Η βουλή του Λιβάνου έχει 128 βουλευτές. Οι εκλογές γίνονται σε 50 περιφέρειες.Λόγω της μεγάλης διασποράς των Χριστιανών σε όλη τη χώρα, οι εκλεγμένοι έπρεπε να έχουν την εύνοια των Δρούζων και των μουσουλμάνων που είναι συγκεντρωμένοι πληθυσμιακά σε συγκεκριμένες περιοχές και εξέλεγαν πάντα πιο λίγους βουλευτές.
Τώρα κάθε θρησκευτική κοινότητα θα εκλέγει τον πραγματικό αριθμό βουλευτών που της αναλογεί.
Αντίθετοι στο νόμο είναι οι Σουνίτες του Future movement του Χαρίρι και οι Δρούζοι του Τζουμπλάτ.
Ο νόμος θα περάσει γιατί οι φιλοισραηλινοί Μαρωνίτες του Geagea και του Gemayel, θα στηρίξουν το νόμο! Ρήγμα δημιουργείται και στη συμμαχία φιλοισραηλιών Μαρωνιτών με τα όργανα των Σαουδαράβων, τους Σουνίτες του Χαρίρι.
Ήρθε η ώρα των Ελληνορθοδόξων του Λιβάνου.