15 Μαρ 2013

Κόλλησε η Χρυσή Αυγή.


Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα της Χρυσής Αυγής τουλάχιστον να μένει στάσιμο, αν δεν παρουσιάζει και μια μικρή κάμψη. Όταν μέσα σε όλη αυτή την εξαθλίωση και την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού, το κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να επωφεληθεί, αυτό δείχνει ότι...
μάλλον έπιασε εκλογικό ταβάνι. Υπενθυμίζουμε ότι το σημερινό ποσοστό της είναι δημοσκοπικό ενώ στις εκλογές είχε λάβει πολύ χαμηλότερα.
Κατά την άποψή μας, αφήνοντας κατά μέρος τον πολιτικό λόγο του κόμματος αυτού και την ιδεολογία που πρεσβεύει, η στασιμότητα οφείλεται και σε έναν άλλο σημαντικό παράγοντα. Στο ότι συστηματοποιήθηκε πλήρως. Ενώ δηλαδή αρχικά έδειξε σημεία αμφισβήτησης του κατά κοινή ομολογία σάπιου πολιτικού συστήματος, στη συνέχεια βουλευτοποιήθηκε πλήρως και μπήκε για τα καλά στο ρόλο του ίδιου του συστήματος που φαίνεται να την αφομοιώνει με ταχύτατους ρυθμούς.
Το πολιτικό σύστημα από το άλλο μέρος, με τη βοήθεια των οικονομικών ελίτ της χώρας, σχηματοποιείται ήδη σε έναν νέο δικομματισμό για τις επόμενες δεκαετίες, με βάση τη σύγκρουση των διεθνών οικονομικών συμφερόντων πάνω στην Ελλάδα.  Την φιλογερμανική Κεντροδεξιά και την φιλοαμερικανική Κεντροαριστερά. Το ίδιο το σύστημα χρησιμοποιεί από την πλευρά του την ΧΑ ως χώρο παρκαρίσματος των δυσαρεστημένων και εκνευρισμένων ψηφοφόρων του, ενισχύοντας την απήχησή της δημοσκοπικά μέσω της αρνητικής διαφήμισης, προκειμένου να μην υποστεί ρωγμή το σύστημα από κάποια μη ελεγχόμενη δημοκρατική δύναμη.  Την ίδια στιγμή που το σύστημα στέλνει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους στην ΧΑ, την ίδια στιγμή τους φορτώνει ταυτόχρονα με τη ρετσινιά του «φασίστα», ώστε να τους έχει εύκολη πελατεία εξαγνισμού τους μέσω της επιστροφής τους στο «δημοκρατικό (βλ. ολιγαρχικό) τόξο» που επαγγέλλεται. 
 hassapis-peter