5 Μαρ 2013

Iri Wolf-αναπληρωτης γραμματεας οργανωτικου των ΑΝΕΛ

O νεος αναπληρωτης γραμματεας οργανωτικου του ΚΑΜΜΕΝΟΥ σε βαθυστοχαστες αναλυσεις....
σε λιγο θα απευθυνονται για διαλογισμο ολες οι Συντονιστικες Επιτροπες των ΑΝΕΛ...ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΘΕΣΗ προτεραιοτητας γιατι οι συναθροισεις θα ειναι κλειστες .Μολις αποκτησετε το πτυχιο του ανεξαρτητου φιλοσοφου θα εχετε το δικαιωμα να παραδιδετε μαθηματα διαλογισμου   ΟΛΕ...ΟΛΕ!!!!!
ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΟΛΟΣ / ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΚΙΑ / ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ...

-----------------------------------------------------------------------------


Φιλοσοφώντας το και αρχίζοντας από μερικούς πολύ απλούς συλλογισμούς, όπως το τι είναι σκότος και το τι είναι φως, το τι είναι κακό και το τι είναι καλό, γρήγορα κανείς μπορεί να οδηγηθεί σε ένα πολύ σωστό συμπέρασμα και ας μην είναι επιστημονικό, με την αυστηρή έννοια του όρου!!! Ακολουθείστε, λοιπόν, τον συλλογισμό μου και διορθώστε με εάν νομίζετε ότι κάπου είμαι λάθος … !!! Ακολουθούν μια σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων που θα μας οδηγήσουν σε ένα τελικό χρησιμότατο πόρισμα, υποθέτοντας ότι αυτό που λέμε νέα τάξη πραγμάτων είναι κάτι σκοτεινό και συνάμα κακό (ας το θεωρήσουμε για συντομία χρόνου, έτσι απλοϊκά εδώ, παρόλο που στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο):


ΟΡΙΣΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ???

Ως γνωστόν, το άσπρο χρώμα είναι φως που αποτελείται από το συνονθύλευμα του πλήρους ηλεκτρομαγνητικού οπτικού φάσματος, ενώ το μαύρο χρώμα ή σκότος είναι η παντελής απουσία φάσματος σε εκείνο το σημείο …


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ??? ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ???

Μια που όπως είδαμε το μαύρο είναι η παντελής έλλειψη όλων, ενώ το άσπρο είναι το πλήρες, συνεπάγεται ότι από το φως (άσπρο) με αφαιρετική διαδικασία, μπορεί να προκύψει το σκότος (μαύρο), ενώ αντιθέτως, από το σκότος και βάση της όποιας διαδικασίας δεν μπορεί να προέλθει το φως, μια που το σκότος στερείται όλων των συστατικών του φωτός!!! Αρά, εάν το φως και το σκότος ήταν οντότητες, το φως θα περιλάμβανε το σκότος και θα μπορούσε να το «καταλάβει» (με αφαιρετικές διαδικασίες), ενώ το σκότος δεν θα μπορούσε ποτέ να περιλαμβάνει το φως και έτσι μοιραία δεν δύναται να το «καταλάβει» … !!!


ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ «ΑΝΤΙΘΕΤΟ» ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ???

Παρόλο ότι η αυτόματη απάντηση που σας έρχεται στο μυαλό σε αυτή την ερώτηση, λόγο των θρησκευτικών σας πεποιθήσεων/δογμάτων είναι ότι αυτά τα δυο είναι αντίθετα, δυστυχώς εδώ θα σας απογοητεύσω!!! Απλά, διότι όταν δυο πράγματα είναι αντίθετα και ενωθούν δίνουν πάντα το τίποτα (αντίθετα είναι δυο ποσότητες ίσες και αντιθέτου προσήμου),… δηλαδή, το μηδέν …!!! Εάν, όμως αναμίξουμε άσπρο και μαύρο χρώμα θα πάρουμε γκρι, ενώ εάν αναμίξουμε φως και σκότος θα πάρουμε και πάλι φως!!! Το φως καταπίνει το σκότος και εξαφανίζει τις σκιές!!! Για όσους, θέλουν να το προχωρήσουν φιλοσοφικά και άλλο, το γκρι (χρώμα - υλικό) είναι το αποτέλεσμα του υλικού κόσμου, ενώ το φως (άυλο) είναι το αποτέλεσμα του πνευματικού κόσμου!!!


ΤΕΛΙΚΑ, ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΛΟ Η ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΟΣΦΩΡΟΣ???

Με απολύτως παρόμοια λογική, μπορούμε να ορίσουμε σαν Θεό μια ψυχή πλήρης και σαν εωσφόρο μια ψυχή κενή!!! Κάνοντας μια σύντομη αναγωγή στα ανωτέρω, μπορούμε να πούμε ότι ο Θεός περιλαμβάνει και κατανοεί τον εωσφόρο, ενώ αυτός δεν μπορεί να κατανοήσει τον Θεό, αλλά ούτε και περιέχει καθόλου Θεό!!! Ο Θεός είναι η πηγή του φωτός, ενώ ο εωσφόρος, μια που δεν μπορεί να είναι κανενός είδους πηγή και δεν μπορεί να δείξει τίποτε δικό του, αρκείται στο να μεταφέρει το φως, όχι γιατί μπορεί να το κατανοήσει ή είναι δικό του, αλλά γιατί με αυτό παραπλανεί τα θύματα του που αναζητούν το φως!!! Και για τον λόγο αυτό, εωσφόρος σημαίνει αυτός που φέρει το φως, προσοχή «φέρει» δεν πηγάζει από αυτόν!!!!



Ελευθερώστε πλήρως τα δεσμά των σκέψεων σας από δόγματα και «πρέπει», σκεφτείτε θετικά, τελείως ελευθέρα και στο υψηλότερο επίπεδο που μπορείτε ... και ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΟ .... !!!

Εύχομαι το καλύτερο αποτέλεσμα στις εσωτερικές αναζητήσεις σας !!!

Φιλικά
Μασσελος Ν. Ιωάννης

(ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ δημοσιευεται  στην προσωπικη του σελιδα στοhttp://www.facebook.com/iri.wolf?fref=ts)