8 Μαρ 2013

Laurent Louis - Βέλγος βουλευτής αποκαλύπτει την αλήθεια. (ΒΙΝΥΕΟ)

Σχολια του Κωστα ΧΑΤΖΗ.
Δε γνωρίζω τίποτα παραπάνω για το συγκεκριμένο 32άχρονο Βέλγο βουλευτή και την εν γένει πολιτική του πορεία. Αλλά στη συγκεκριμένη, συγκλονιστική ομιλία «μοιράζει» περηφάνεια και θλίψη.....

Περηφάνεια στους ομοεθνείς του, σε όσους τουλάχιστον μπορούν να αντιληφθούν ότι οι απόψεις του είναι αληθινές και ανόθευτες, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και μόνο. Ακόμα κι αν δε συμφωνεί κάποιος μαζί του.
Και θλίψη σε όλους εμάς τους εν Ελλάδι διαμένοντες, γιατί μας δείχνει κατάμουτρα πώς θα έπρεπε να μοιάζει ο λόγος ενός πραγματικά νέου πολιτικού. Που συγκρούεται με τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Που δεν τον βαραίνουν εξαρτήσεις. Που δεν επιθυμεί να είναι αρεστός στις «μασωνίες» του χρήματος και της παγκόσμιας εξουσίας. Που δεν στρογγυλεύει τις θέσεις του και δεν αραδιάζει τις ίδιες κοινοτυπίες με τους γηραιότερους επαγγελματίες-πολιτικούς. Που τεκμηριώνει τη στάση του με σύνεση και επιχειρήματα, αλλά απευθύνεται με τον τρόπο που αρμόζει στις ορντινάντσες-συναδέλφους του και στους «δημοσιογράφους» που παίρνουν σε χαρτάκι τη «γραμμή» για τα βραδινά δελτία ειδήσεων.
Ο καθένας μπορεί να κάνει τη σύγκριση με όσους παρουσιάζουν τα δικά μας Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης ως «νέες φωνές» στη δημόσια ζωή του τόπου.
Μακάρι να έχει μακρύ φυσικό και πολιτικό βίο, γιατί αν συνεχίσει έτσι θα βάλει απέναντί του πολλούς που θα ήθελαν να δουν κι αυτόν να «ταλαιπωρείται»…κατά κακή…τύχη, από κάποια ανίατη ασθένεια.
Η ομιλία είναι υποτιτλισμένη και -ταπεινή άποψη- αξίζει κάθε λεπτό ως το τέλος.