17 Μαρ 2013

Επιστροφή Γιάννας στον χώρο των media

Όλο το στρατηγικό σχέδιο και η στήριξη σε Αλέξη Τσίπρα
Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί στη δημοσιογραφική πιάτσα η πληροφορία ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου, καλοβλέπει το ενδεχόμενο επιστροφής της στον χώρο των Media.
Στο πλαίσιο αυτό, λέγεται ότι .....
αναθέρμανε τις σχέσεις της, με δημοσιογράφους, που επί χρόνια διατηρούσε στενή συνεργασία. Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο η Γιάννα, δείχνει να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να χτίσει ένα μίνι μιντιακό Όμιλο, κεντροαριστερής κατεύθυνσης. Ως γνωστόν, τόσο η ίδια, όσο και ο γιος της, δείχνουν να βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναζητεί (εκτός των άλλων) και στηρίγματα στον μιντιακό χώρο. Η Γιάννα που ποτέ δεν χώνεψε την αποτυχία του εγχειρήματος στον «Ελεύθερο Τύπο» δείχνει παρά την διαφωνία του συζύγου της, Θόδωρου Αγγελόπουλου, διάθεση να επενδύσει εκ νέου στα media. Κάποιοι, λένε, ότι ήδη έχει κάνει μια πρώτη συζήτηση για την απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας με γνωστό επιχειρηματία των media, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι θα ήθελε να φτιάξει το πρώτο «web» συγκρότημα στη χώρα.
Ό,τι και να ισχύει ένα θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο: Πως ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα media, και αυτή τη φορά θα το κάνει για να επηρεάσει τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, που φέρνουν την οικοδόμηση ενός νέου πολιτικού σκηνικού.
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής η κυρία Αγγελοπούλου, ολοκλήρωσε ένα ευρύτατο κύκλο επαφών, εντός και εκτός Ελλάδος. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν τις προθέσεις της, εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα υλοποιήσει την στρατηγική της.
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα δημιουργήσει από μηδενική βάση ένα Συγκρότημα ή θα προχωρήσει στην εξαγορά υπάρχοντος. Από τις πρώτες ενδείξεις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το δεύτερο σενάριο, ενώ καθοριστικό ρόλο στις όποιες αποφάσεις ληφθούν αναμένεται να παίξουν και οι πολιτικές εξελίξεις. Για παράδειγμα, ο κ. Τσίπρας, είναι βέβαιο ότι θα επιθυμούσε άμεσα την επαναδραστηριοποίηση της Γιάννας, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι πίσω από το ενδιαφέρον του πρώτου για τον 902 του ΚΚΕ, βρίσκεται η οικογένεια Αγγελοπούλου.
 http://www.parapolitika.gr