4 Μαρ 2013

Ο χάρτης και τα δεδομένα του «Nordic Explorer» δείχνουν πλούσιες (!) σε υδρογονάνθρακες περιοχές σε όλο το Ιόνιο και νότια της Κρήτης

12/11/2011: Ελληνο_Κυπριακή ΑΟΖ: Να γιατί έγινε η “Αραβική Άνοιξη” και η συμμαχία Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδος
Με το νυν πολιτικό προσωπικό ΚΑΙ το «Βρετανικό Δίκαιο» θα μας τα πάρουν τζάμπα. Απαιτείται σύμπνοια και συνασπισμός για ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Ας ενεργοποιηθούμε κι ας αφήσουμε στην άκρη το εθνικό μας σπορ, τη διχόνοια, όπως κάνουμε, πάντα, όταν μας επιτίθενται ξένοι κι έχουμε ΠΟΛΕΜΟ…
Κοιτάσματα υδρογονανθράκων κατέγραψε το νορβηγικό σκάφος Nordic Explorer της PGS «σαρώνοντας» μεθοδικά τον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου Πελάγους και της νοτίου Κρήτης.
Τα κοιτάσματα που εμφανίζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκονται βόρεια και δυτικά της Κέρκυρας, όπου κατευθύνθηκε το πλοίο τις πρώτες ημέρες του περασμένου Νοεμβρίου. Περιοχές κοντά στους Παξούς, στη Λευκάδα, στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά αλλά και στο Κατάκολο καλύφθηκαν με πυκνές γραμμές έρευνας από το νορβηγικό πλοίο ακόμη κι αν αυτές βρίσκονταν στα ήδη οριοθετημένα οικόπεδα του Πατραϊκού και του Κατάκολου.

«Η συλλογή των δεδομένων είναι ομοιόμορφη, ομοιογενής, πλήρης και πυκνή. Τα ευρήματα που ευελπιστούμε ότι θα προκύψουν μετά τη φάση της ανάλυσης και της ερμηνείας θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στη διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συγκεκριμένα οικόπεδα», σημειώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Εξαιρετικά σημαντικό στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι εταιρείες-κολοσσοί έδωσαν εντολή στο πλοίο να πραγματοποιήσει επιπλέον έρευνες, στοιχείο που δείχνει το διεθνές ενδιαφέρον για τα ελληνικά κοιτάσματα. Άλλωστε κατά τη διάρκεια των ερευνών οι πετρελαϊκές εταιρείες μπορούσαν να εξετάσουν τα τρέχοντα στοιχεία (raw data) και να υποδείξουν επ’ αμοιβή σε ποιες περιοχές να δώσει μεγαλύτερο ερευνητικό βάθος το σκάφος. Μάλιστα, δύο μεγάλες εταιρείες, η Total και η ExxonMobil φαίνεται να έχουν ειδικό ενδιαφέρον για δύο συγκεκριμένες περιοχές του Ιονίου.
Όπως φαίνεται στον χάρτη, το δίκτυο γραμμών έρευνας είναι ιδιαίτερα πυκνό στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου (: ΟΛΗΣ της ΝΔ Ελλάδας, μάλλον, σωστότερα), καθώς και η περιοχή νοτίως της Κρήτης. Ειδικοί επισημαίνουν πως και μόνο το γεγονός ότι η νορβηγική εταιρεία αύξησε τον αρχικό της προϋπολογισμό από 70 εκατομμύρια στα 100 εκατομμύρια ευρώ, (: σημειωτέον, τις έρευνες χρηματοδότησε η ίδια η PGS, γεγονός που φανερώνει ότι οι πιθανότητες να υπήρχαν υδρογονάνθρακες ήταν μεγάλες), είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει αλλά και των προοπτικών που αναπτύσσονται.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος εκφράζει πάντως την αισιοδοξία του καθώς σημειώνει πως για πρώτη φορά η χώρα έχει συγκεκριμένο σχέδιο εκμετάλλευσης των ενεργειακών της κοιτασμάτων ενώ σημειώνει πως το επενδυτικό ενδιαφέρον θα εκτιναχθεί το 2014 όταν θα «κοπούν» οικόπεδα και θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί.
Τα αποτελέσματα της έρευνας της νορβηγικής PGS έχουν φτάσει ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου με απόρρητο έγγραφο και σύμφωνα με τις πληροφορίες χαρακτηρίζονται ως άκρως ικανοποιητικά καθώς καλύφθηκαν «τα σχετικά με την έρευνα υδρογονανθράκων ερωτήματα που είχαν συσσωρευτεί διαχρονικά, είτε από προηγούμενες έρευνες ή από έλλειψη αυτών».
(Το ρεπορτάζ είναι της Real news)
http://www.koolnews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/norvigoi-vrikame-ton-orykto-sas-plouto/#
Θετικό κλίμα στη συνάντηση Αβραμόπουλου – Νταβούτογλου

Θετικό κλίμα στη συνάντηση Αβραμόπουλου – Νταβούτογλου
$&@$&@$
ΣΧΕΤΙΚΟΤΑΤΑ, ή ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ & ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΙΣΡΑΗΛ- ΚΥΠΡΟΥ- ΕΛΛΑΔΑΣ
15/2/13: Η είδηση του 21ου αι. για εμάς!!! Ελληνοϊσραηλινός φορέας κοινής δράσης στο αμερικανικό Κογκρέσο- «Congressional Hellenic-Israel Alliance»
6/3/12: Ενεργειακό τρίγωνο (ΚΑΙ συμμαχία) Κύπρου, Ισραήλ, Ελλάδας
6/12/12: Αντώνης Φώσκολος: «Τα κοιτάσματα της Κρήτης θα διαλύσουν τα μνημόνια»
Διαβάστε την αποκαλυπτική συνέντευξη του καθηγητή Αντώνη Φώσκολου για τα κοιτάσματα της Κρήτης
«Τα κοιτάσματα στη νότια Κρήτη είναι διπλάσια από τα 420 δις, (: όσα έχουμε δανεισθεί, δηλαδή). Είχαμε ενημερώσει τον πρωθυπουργό από τον Ιούλιο γι΄αυτό και εγκρίθηκε η δόση στο Eurogroup…»
Read more…
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΜΩΣ: «Πώς μπορεί να φθάσουμε σε “Προτεκτοράτο’, μέσω των νότια της Κρήτης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων» (Παπαγιαννίδης έφα)Νοεμβρίου 5th, 2012
28/3/12: Ετήσιο συνέδριο του Economist στην Αθήνα για την Ενέργεια + Οι ΗΠΑ σύμφωνοι με τις εξορύξεις της Κύπρου + Υποθαλάσσια σύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ:
28/7/12: Πλανητικό Γεωπολιτικό σκάκι: Δύση, Ρωσία, Κίνα, αραβικός κόσμος σε παρτίδα θανάτου- Ι. Μάζης
ΓΙΑΤΊ Η ΔΎΣΗ ΣΥΜΜΑΧΕΊ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ- ΚΆΙΝΤΑ
6/4/12: ΗΠΑ, Ισραήλ και Ελλάδα πραγματοποίησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Ανατολική Μεσόγειο
5/2/12: Μας ενδιαφέρει*: «Το Ιράν θα επιτεθεί σε οποιαδήποτε χώρα παραχωρήσει την επικράτεια της για να χτυπηθεί το έδαφός του»
13/11/11: ΗΠΑ – Ρωσία: Από κοινού αντιμετώπιση του Iράν (!)
16/9/11: ΑΟΖ Κύπρου: Έφθασε το γεωτρύπανο! Σπασμωδική αντίδραση Τουρκίας
14/9/11: Δεν …»μασάει» από χανουμίστικες κραυγούλες η NOBLE Energy
19/5/12: Η Τουρκία απειλεί Ελλάδα, Κύπρο και τις εταιρείες ερευνών υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ
UP_DATED: Στιγμάτισε τις τουρκικές απειλές o Μ. Σουλτς 
Ευθείες απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και των εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, όσον αφορά τη δεύτερη φάση ερευνών για υδρογονάνθρακες στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, εξαπέλυσε χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.Η Άγκυρα ανεβάζει την ένταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο προβάλλοντας ταυτόχρονα τις διεκδικήσεις της στην περιοχή. Η χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σε σημαντικό βαθμό ερμηνεύει τη δημοσιοποίηση, προ είκοσι ημερών, της απόφασης του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου να παραχωρήσει άδειες ερευνών για υδρογονάνθρακες στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας (ΤΡΑΟ), (: για αυτό το ζήτημα έγινε η «ρηματική διακοίνωση»/ »note» ή «nota» τηε Ελλάδος στον ΟΗΕ, την περασμένη εβδομάδα)
Read more…
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Μαΐου 17th, 2012IAF F-16 - Yuval Tebol
Ισραηλινό F-16B. Photo by Yuval Tebol
Ένα ισραηλινό αεροσκάφος παραβίασε επανειλημμένα τον εναέριο χώρο των (Κατεχομένων) Κυπριοτουρκικών εδαφών, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, κοντά στην περιοχή ενός αμφιλεγόμενου κοιτάσματος φυσικού αερίου, έγραψε την Πέμπτη η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη στρατιωτικούς αξιωματούχους της Άγκυρας.
 http://gkdata.gr