14 Μαρ 2013

O Βαγγέλης, "Μπάρκουλης" για μια νύχτα!


Αμήχανος, χωρίς να επιτρέψει στον εαυτό του να κάνει το λάθος να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε μια μόνο κυρία (όπως έκανε με την Γαλλίδα Υπουργό Τουρισμού κατά το γεύμα με τον Ολάντ στο Μέγαρο Μαξίμου), ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφαγε χθες με 40 γυναίκες που έχουν ένα κοινό στοιχείο – είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
Μέσα στο ....
αγαπημένο στέκι των πολιτικών, το εστιατόριο του Πάρκου Ελευθερίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνάντησε τις «γυναίκες» του, τις εκλεγμένες στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Όπως είναι φανερό και στις φωτογραφίες, ήταν εξαιρετικά κουρασμένος ή εξαιρετικά αμήχανος: το χαμόγελό του ήταν πλατύ αλλά μουδιασμένο, είχε το χέρι συνεχώς πάνω στο πόδι του (με τη βέρα να λαμποκοπά στο φακό), ενώ κάθε φορά που χαιρετούσε κάποια από τις «γυναίκες» του στην Κεντρική Επιτροπή δεν την κοιτούσε ποτέ στα μάτια... Κοιτούσε πάντα την επόμενη.
Όπως είναι λογικό, οι ενδυματολογικές τους προτιμήσεις – που συμβολίζουν όχι μόνο την προσωπικότητα κάθε γυναίκας αλλά και τη στάση ζωής της – έκλεψαν το ενδιαφέρον. Σε αντίθεση βέβαια με τα γραφόμενα του Βηματοδότη σήμερα, ούτε Jimmy Choo, ούτε Louboutin εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση. Οι κυρίες, προτίμησαν όλες να ντυθούν με ρούχα και αξεσουάρ της κατηγορίας «τύπου». Δηλαδή τύπου Μissoni (όπως η ιδιαιτέρως θηλυκή και κομψή νεαρή που με θέρμη χαιρέτησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στη φωτογραφία κάτω), είτε τύπου Roland Mouret (όπως η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, που φόρεσε ένα φόρεμα που παραπέμπει στον κορυφαίο μόδιστρο αλλά και στο φόρεμα που φοράει η Μισέλ Ομπάμα στο εξώφυλλο της νέας Vogue).
Eκπλήξεις χρωματικές δεν υπήρξαν, με εξαίρεση δύο έντονα κίτρινα ρούχα που λειτούργησαν ως σημαδούρες στο χώρο: το εκτυφλωτικό φόρεμα με τα βολάν στο μπούστο της νεότατης Αγνής Σμπόνια και ένα κατακίτρινο σακάκι που φορούσε η καθήμενη δίπλα στονΕυάγγελο Βενιζέλο (με την μαύρη μπλούζα και το ρέλι τύπoυ Βurberry), αλλά και το μοβ σακάκι της Ευας Χριστοφιλοπούλου ( το χρώμα στο οποίο έχει επίσης αδυναμία η Μισέλ Ομπάμα). Έκπληξη προκάλεσε η εμφάνιση της πάντα φινετσάτης Άντζελας Γκερέκου, που χθες έμοιαζε ατημέλητη: τσαλακωμένο λευκό πουκάμισο. Ευτυχώς, την προσοχή απέσπασε το ροζ φουλάρι που είχε δεμένο σφιχτά στο λαιμό και τα πορτοκαλί νύχια. Ναι, τόλμη στο μανικιούρ έδειξε και η μαυροφορεμένη Φώφη Γεννηματά, με τα ανθρακί νύχια.
Κατά τα λοιπά, οι κυρίες αποδείχθηκαν λάτρεις του εντατικού ισιώματος των μαλλιών με σεσουάρ και ομολογουμένως ήταν όλες άψογα χτενισμένες. Κοιτάζοντας βέβαια τις ομαδικές φωτογραφίες δεν μπορεί να μην αναλογιστεί κανείς ότι θυμίζουν έντονα βραδιές στο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 -με νοσταλγία ή και με απελπισία.
Oι φωτογραφίες είναι από την Eurokinissi.