22 Μαρ 2013

Oι Αμερικανοί μιλάνε για Ρώσους εγκληματίες!





Η διάσωση της Κύπρου καθυστερεί από τους «Ρώσους εγκληματίες», υποστηρίζει  ο Αμερικανός αναλυτής Μπιλ Μπράουντερ-photo, επικεφαλής του Hermitage Capital Management. Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, δήλωσε πως η δυσκολία στη διάσωση της Κύπρου...
, έχει γιγαντωθεί καθώς κανείς δε θέλει να εγγυηθεί για ένα σωρό Ρώσων εγκληματιών.

«Πριν δέκα χρόνια, η Ρωσία ανέλαβε το κυπριακό τραπεζικό  σύστημα. Υπάρχει μια φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες  και σαν αποτέλεσμα οι ρωσικές  εταιρίες, η Ρώσοι ολιγάρχες κρατούν  τα χρήματά τους στην Κύπρο και χρησιμοποιούν τις κυπριακές τράπεζες», δήλωσε ο Μπράουντερ.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι με το ξέπλυμα χρήματος που  πραγματοποιείται, η Κύπρος έχει γίνει  η ιδανική χώρα για Ρώσους εγκληματίες.

«Η Κύπρος, ουσιαστικά, είναι μέρος της Ρωσίας κι όχι της Ευρώπης. Για αυτό υπάρχει αυτή η αποστροφή για ένα σωστό σχέδιο διάσωσης του νησιού, η οποία δεν υπήρχε για άλλες χώρες», τόνισε. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως δεν προβλέπει η Ρωσία να βοηθήσει την Κύπρο. Αντιθέτως, είναι πεπεισμένος ότι η Κύπρος τελικά θα ακολουθήσει το αρχικό σχέδιο που της προτάθηκε από την Ευρώπη, έστω και αν με κάποιες τροποποιήσεις.