Μπορεί σήμερα να είναι καταξιωμένος σεφ, ωστόσο στο ξεκίνημά του πέρασε δύσκολες στιγμές.
Ο
Λευτέρης Λαζάρου έφυγε σε νεαρή ηλικία για την Ιταλία για να μάθει τα
μυστικά της μαγειρικής. «Όταν ήμουν πιτσιρικάς τα παράτησα όλα και ....
έφυγα
για την Ιταλία. Ολομόναχος, χωρίς πολλά χρήματα στην τσέπη μου. Ήθελα
να πάω εκεί γιατί στην Ιταλία ήξερα ότι θα μάθω πολλά. Φαντάσου ότι πήγα
με ελάχιστα ρούχα, είχα δυο δεκάρες πάνω μου, και ένα παιδί σε ένα
βενζινάδικο μου έδωσε ένα εγκαταλειμμένο μηχανάκι, με το οποίο έφτασα ως
την Πάτρα. Μετά μπήκα ως λαθρεπιβάτης στο πλοίο για την Αγκόνα με δύο
κούτες παστέλια στην αγκαλιά μου. Ήταν γύρω στα εκατό κομμάτια και
έτρωγα κάθε μέρα από λίγο, ώσπου να μου φτάσουν», εξομολογήθηκε στο
περιοδικό «Down Town Κύπρου» ο σεφ.
Και συνέχισε: «Πολύ δύσκολα!
Έτρωγα παστέλι και έπινα πολύ νερό για να έρθει το σουσάμι να φουσκώσει
στο στομάχι μου να μου το γεμίσει, ώστε να μη νιώθω πείνα… Άσε που ένα
μπουκαλάκι νερό ήταν τότε πανάκριβο και δεν είχα τα χρήματα για να πάρω
άλλο. Ξέρεις από πού έβρισκα να πιω; Έπινα νερό από τις οικοδομές!
Σκληρά πράγματα. Αλλά άντεξα και σιγά-σιγά βρήκα δουλειά. Σε πιτσαρίες,
σε μικρά εστιατόρια. Έμαθα πολλά εκεί και εξελίχθηκα. Άσε δε και το
άλλο, που δεν ήξερα ούτε μία λέξη στα ιταλικά. Σιγά-σιγά, όμως, έγιναν
όλα. Κάθισα 6 χρόνια εκεί, αλλά όχι συνεχόμενα. Το μεγαλύτερο διάστημα
που έμεινα στην Ιταλία , σερί, ήταν 6 μήνες».
Πηγή: gossip-tv